TUBİMin madde bağımlılığı eğitimi

TUBİMin madde bağımlılığı eğitimi -Boluda yıl boyunca 6 bin 435 kişiye madde bağımlılığı konusunda eğitim verildi


BOLU (A.A) - Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM), Boluda yıl boyunca 6 bin 435 kişiye madde bağımlılığı konusunda eğitim verdi.
     TUBİM tarafından 2012 yılı içinde Boludaki din görevlileri, üniversite ve lise öğrencileri, meslek edindirme kursiyerleri, rehber öğretmenleri ve kız yurdunda kalan bakıma muhtaç öğrencilerin de aralarında bulunduğu 6 bin 435 kişi madde bağımlılığı konusunda bilgilendirildi.
     Yıl boyunca il merkezi ve çeşitli ilçelerde bulunan okullarda, kurs merkezleri ve derneklerde Umut Yolcuları projesi kapsamında gerçekleştirilen 35 seminerde, gençlerin kötü alışkanlıklar ve madde bağımlılığından korunmaları, madde bağımlısı gençlerin rehabilite edilmeleri ve topluma kazandırılmalarının yanı sıra gençlerin sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere katılımları hakkında eğitim verildi.
     TUBİM Bolu Temas Noktası Görevlisi Şükrü Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, düzenledikleri seminerlerde geleceğin teminatı olan gençlere ve onları eğiten öğretmen ve din görevlilerine çağın en büyük sorunlarından biri olan madde bağımlılığı hakkında bilgi verdiklerini söyledi.
     Bu konuda toplumda ve özellikle gençlerde bilgi eksikliğinin çok büyük olduğunu ifade eden Güler, Uyuşturucu madde ve madde bağımlılığı ile mücadele etmek istiyorsanız ilk önce gençleri ve toplumu bu konuda bilinçlendirmelisiniz. Toplumda bu bilinci oluşturamazsanız maddenin ne kadar zararlı olduğunu ve bundan uzak durulması gerektiğini insanlara anlatamazsınız diye konuştu.
     Son yıllarda uyuşturucu madde türlerinin hızlı bir şekilde arttığını ve gençlerin uyuşturucu maddelerden uzak tutulmasının zorlaştığına dikkati çeken Güler, şunları kaydetti:
     Uyuşturucu madde çeşitliliği her geçen gün artmakta ve gençlerimize daha kolayca ulaşabilmektedir. Bizler uyuşturucu madde bağımlılığı konusunda gençlerimizi uyarmalıyız ve bilinçlendirmeliyiz ki onlar bu zehirleri tanısın ve uzak dursunlar.
     Güler, TUBİM olarak madde ve madde bağımlılığı hakkında öğrenci ve öğretmen, din görevlileri, meslek eğitim kursiyerlerini bilgilendirdiklerini anlatarak, bu kapsamda Boluda da 6 bin 435 kişiye eğitim verdiklerini bildirdi.
    
     Muhabir: Abdülhamid Hoşbaş
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber TUBİMin madde bağımlılığı eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER