TÜGİAD Ankara Şubesi Başkanı Aydın:

TÜGİAD Ankara Şubesi Başkanı Aydın: -İşsizlik oranı ABDdekinden daha düşük


ANKARA (A.A) - Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şubesi Başkanı Barış Aydın, işsizlik oranlarındaki gerilemeyi olumlu bir gelişme olarak değerlendirerek, Türkiyenin mayıs ayındaki işsizlik oranı ABDdeki işsizlik oranının dahi altında dedi.
     Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiyede işsizlik oranlarının uzun süredir yüzde 10un altında seyrettiğini belirterek, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde işsizlik oranları artarken, Türkiyenin mayıs ayındaki işsizlik oranı yüzde 8,2e geriledi. Bu oran ABDdeki işsizlik oranının dahi altında ifadelerini kullandı.
     AB ülkelerinde işsizlik oranının yüzde 11in üzerinde seyrettiğini kaydeden Aydın, Dünyada yaşanan ekonomik krizler ve piyasa durgunluğuna karşın ekonomisi büyüyen, ihracatı artan, cari açığı azalmaya başlayan Türkiye, şimdi de istihdam artışında önemli bir başarıyı yakalamıştır. Bu, uzun yıllardır görmeyi arzu ettiğimiz, önemsemesi gereken bir tablodur ifadelerini kullandı.
     İşsizlik oranının düşmesine en büyük katkıyı hizmet sektöründeki istihdam artışının sağladığını ifade eden Aydın, hizmet sektörünün 703 bin kişiye iş fırsatı sağladığını kaydetti. Ekonomi yönetiminin aldığı tedbirler neticesinde ekonomik büyümede bir yavaşlama söz konusu olduğunu belirten Aydın, açıklamasında şu görüşlere de yer verdi:
     Geçtiğimiz yıl yüzde 8,5 oranında büyüyen ekonomi, ekonomi yönetiminin cari açığı azaltmak için aldığı tedbirlerle bu yıl yüzde 8,5in oldukça altına inecektir. Böyle bir tablo karşısında işsizliğin azalması, son derece önemsenmesi gereken çok anlamlı bir gelişmedir.
    
     Muhabir: Hüseyin Karatepe
     Yayıncı: Zülal Eser
<< Önceki Haber TÜGİAD Ankara Şubesi Başkanı Aydın: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER