Tuncelide doğa gezileri sürüyor

Tuncelide doğa gezileri sürüyor -Kentte, çözüm sürecinin getirdiği olumlu havayla başlayan ve ilginin giderek arttığı doğa gezileri kapsamında, önceki yıllarda terör örgütünün kış aylarında üs olarak kullandığı ve çatışmaların yaşa


TUNCELİ (A.A) - Tuncelide, çözüm sürecinin getirdiği olumlu havayla başlayan ve ilginin giderek arttığı doğa gezileri kapsamında bir grup, önceki yıllarda terör örgütün kış aylarında üs olarak kullandığı ve çatışmaların yaşandığı Ovacık ilçesine bağlı Haramidere Geçidini gezdi.
     Dersim Gezginler Gurubu tarafından organize edilen geziye, Tunceli ve çevre illerden yaklaşık 80 kişi katıldı.
     Yer yer 4-5 metreyi aşan kar üzerinde Haramidere Geçidini gezen gruptakiler, sarı, kırmızı laleler ve menekşelerin kapladığı derin vadilerde, kar üzerinde kaydı. Halay çekerek eğlenen gruptakiler, doğal güzellikler içerisinde piknik yapmanın keyfini yaşadı.
     Geziye katılan Nihal Makal, çözüm süreciyle gezilere ilginin artarak devam ettiğini belirterek, Dört mevsimi bir arada yaşadığımız bu dağlara, bu coğrafyaya sadece barış ve huzurun gelmesini istiyoruz" dedi.
     Haramidereyi uzun süredir gezmek istediklerini ifade eden İdris Taysi ise "Dersimin doğal güzelliklerini bugüne kadar göremediğimiz için ne kadar şansız olduğumuzun farkına vardım. Bu tür etkinliklerin yapılması, bölgeye huzur ve refahın gelmesi için herkesi yaşadığımız barış maratonuna davet ediyorum. Herkes üzerine düşeni yapmalı" diye konuştu.
     Her fırsatta doğa turlarına katıldığını dile getiren Tunceli Üniversitesi öğretim görevlisi Umut Kaya da çok güzel bir gezi olduğunu belirterek, bölgeyi herkesin görmesini istedi.
    
     Muhabir: Haydar Toprakçı / Önder Felek
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Tuncelide doğa gezileri sürüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER