Tuncelide HES protestosu

Tuncelide HES protestosu -CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Doğan ile beraberindeki partililer, Munzur Çayı üzerine yapılması planlanan baraj ve HESleri protesto etti (Fotoğraflı-Görüntülü


TUNCELİ (A.A) - CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Doğan ile beraberindeki partililer, Munzur Çayı üzerine yapılması planlanan baraj ve Hidroelektrik Santrallerini (HES) protesto etti.
     Merkez Moğoltay Mahallesi Mavi Köprü mevkisinde Munzur Çayı kıyısında bir araya gelen CHPliler, Barajlara Hayır pankartı açtı. Protesto gösterisine, gezi ve ziyaretlerde bulunmak üzere Tunceliye gelen CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, Gençlik Kolları Başkanı Emre Doğan ve beraberindeki heyet de katıldı.
     Grup adına açıklama yapan milletvekili Köse, Bugün Munzur Çayının kıyısında, Cumhuriyet Halk Partisinin parti meclis üyeleri, il başkanları, il başkan yardımcıları ve yöneticileriyle beraber, Dersim için kutsallığı olan Munzur Çayı HESlerle bozulmasın diye toplanmış bulunuyoruz. Gerçekten de Dersim demek Munzur demektir, Munzur demek Dersim demektir dedi.
     Munzurdaki bu doğal güzelliğin bozulmasını istemediklerini ifade eden Köse, Munzur Çayına yapılmak istenen HESleri protesto etmek için buradayız. Kamuoyunda bilinirliğini sağlamak amacıyla Cumhuriyet Halk Partililer olarak buradayız. Dersim için hayat damarı olan bu Munzur Çayının olduğu gibi doğallığıyla kalması için Munzur Çayına karanfillerimizi bırakacağız diye konuştu.
     CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Doğan ise Üzerinde bulunduğumuz topraklar dünyanın en kadim medeniyetlerine ev sahipliği yapmış topraklardır. Bu topraklarda barış da olmuş savaşlar ve yıkımlar da yaşanmıştır. Ama her daim barışa, eşitliğe, özgürlüğe ve adalete sahip çıkan bir büyük irade de bu topraklarda boy vermiş ve filizlenmiştir dedi.
     Doğan, şunları kaydetti:
     Bugün zor zamanlardan geçmekteyiz. Bu zor zamanlarda birlik ve bütünlük içinde olmak ancak ve ancak ortak gelecek kurma düşüyle mümkündür. Biz Cumhuriyet Halk Partililer, bu ülkede hangi etnik kökenden, hangi dinden ve mezhepten, hangi siyasi düşünceden ve toplumsal sınıftan gelirse gelsin herkesin eşit ve özgür bir biçimde yaşayacağı bir geleceği kuracağımıza inanıyoruz. Bugün bu ülkenin her tarafında bunun mücadelesini veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz. Ülkemizde Bodrumda çıkan orman yangınına gösterdiğimiz hassasiyet ve duyarlılığı, Dersimde yanan ormanlara gösterdiğimizde bu ülkede gerçek eşitliği, barışı ve kardeşliği de kurmuş olacağız.
     Emre Doğan, sözlerini söyle tamamladı:
     Dersim coğrafyası sadece şiddetin mekanı değildir, olmamıştır ve olmayacaktır. Bu coğrafya dünyanın en barışsever inanç değerlerini bağrında taşımaktadır. Bu coğrafyada su kutsaldır, ateşin bir canı vardır, taşın, toprağın, kurdun, kuşun ve böceğin bir değeri ve hayati önemi vardır. Şimdi böyle kutsal bir coğrafyaya, bu coğrafyanın sadece iklimsel özelliklerini değil yaşamsal özelliklerini de değiştirecek müdahaleler yapılmaya çalışılıyor. Bir taraftan orman yangınları, diğer yandan Munzur üzerindeki HES çalışmaları, geri dönüşü olmayan coğrafi, insani ve çevresel yıkımları ortaya çıkarmaktadır. Munzur tarihte hep özgür akmıştır ve öyle akmalıdır. Suyun ateşe dökülmediği bu coğrafyada yangınlar bir an önce söndürülmeli ve HES çalışması durdurulmalıdır. CHP olarak burada yaşananların takipçisi olacağız. İnsanlarımızı, suyumuzu, ormanlarımızı sahipsiz bırakmayacağız, ne Munzur da ne de Fırtına Vadisinde...
     CHPliler, daha sonra Munzur Çayına karanfil bıraktı.
    
     Muhabir: Fatma Çıray / Haydar Toprakçı
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Tuncelide HES protestosu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER