Tuncelide nitrat kirliliği, mobil laboratuvarla takip

Tuncelide nitrat kirliliği, mobil laboratuvarla takip ediliyor


TUNCELİ (A.A) - Tuncelide tarım arazilerinde nitrat kirliliğini izlemek amacıyla mobil laboratuvarla ölçümler yapılıyor.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bakanlığın nitrat kirliliğini ölçen bir mobil laboratuvarı Malatya, Elazığ, Tunceli ve Erzincanda ortak kullanıma sunduğunu kaydetti.
     Bu illerde düzenli olarak çalışma yapılacağını ifade eden Kaya, Tuncelide ilk ölçümlerin yapıldığını ve nitrat oranının normal değerlerin altında çıktığını bildirdi.
     Tuncelide her ay düzenli olarak ölçümler yapılacak laboratuvarda, yüzey ve yer altı sularında nitrat kirliliğinin izleneceğini anlatan Kaya, şunları kaydetti:
     Bu çalışmada tarımsal etkinliklerden kaynaklı kirliliği önlemek, su kaynakları, toprak ve atmosfere besin maddesi girdisinin azaltılması hedefleniyor. İlimiz son zamanlarda organik tarım konusunda önemli gelişmeler kaydetti. Organik tarımda önemli bir potansiyeli olan Tuncelide ürün çeşitliliğini artırarak markalaşmak istiyoruz. Bu konuda da üreticilerimize her türlü desteği vermeye hazırız.
    
     Muhabir: Haydar Toprakçı / Serhat Zafer
     Yayıncı: Tuba Karahan
<< Önceki Haber Tuncelide nitrat kirliliği, mobil laboratuvarla takip Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER