Tuncelide Uzunçayır Barajı havzasında ıslah çalışmaları

Tuncelide Uzunçayır Barajı havzasında ıslah çalışmaları


TUNCELİ (A.A) - Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, Uzunçayır Baraj gölü havzasının bir bölümünde ıslah çalışması yapılacağını bildirdi.
     Taşkesen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kent merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunan ve havzası kent içine kadar Uzunçayır Baraj gölünün şehir içi kesiminde vatandaşın sağlığını korumak amacıyla DSİ 9. Elazığ Bölge Müdürlüğü tarafından ıslah çalışması yapılacağını belirtti.
     DSİ Bölge Müdürlüğü tarafından Moğoltay mahallesi Mameki köprüsü ile Mavi köprü arasında bulunan yerlerde yer yer 2 metre kalınlığında rusübat ile dolan ve atıl duruma gelerek depolama özelliğini kaybeden alanların ıslah edilmesi için çalışmalara başlanacağını ifade eden Vali Taşkesen, Tunceliyi 12 Mayıs 2012 tarihinde ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğluna konuyu anlattıklarını, DSİ Genel Müdürlüğü tarafından gerekli çalışmaların yapılacağını kamuoyuna açıkladıklarını anımsattı.
     Göl rezervuar alanının şehrin içine kadar gelmiş olmasının, görüntü kirliliği ve insan sağlığı açısından riskler oluşturduğunu ifade eden Taşkesen, şunları kaydetti:
     Uzunçayı Barajını işleten firma elektrik üretimine ve mevsimsel yağışlar bağlı olarak rezervuar sahasındaki su seviyesini düşürmesinin ardından şehir merkezinde Mameki köprüsü ile mavi köprü arasında sağ ve sol sahil rusübat, çöp ve kanalizasyondan dolayı bataklık haline geliyor. Bir süre sonra bu alanlar yaydığı kötü kokular başta olmak üzere, sinek ve diğer zararlı haşerelerin yaşam alanına dönüşerek insan sağlığını tehdit ederek kötü bir görünüm alıyor. Vatandaşlarımızın sağlığını korumak için bu alanda ıslah çalışması yapılması gerekiyordu. DSİ 9. Elazığ Bölge Müdürlüğümüz tarafından bu alan başta istifli taş tahkimat yaparak ıslah edilecek. Çalışma tamamlanmasıyla insan sağlığı açısından risk oluşturan sinek ve diğer zararlı haşerelerin yaşama alanları ortadan kaldırılacak ve ilimizin fiziki yaşam koşullarının iyileştirilmesinde, geliştirilmesinde önemli bir aşama kaydedilmiş olacağız.
     Vali Taşkesen, aynı bölgeden yapılacak çalışmanın tamamlanmasıyla bu mevkiden geçen Tunceli-Ovacık karayolunun da genişletilmesinin kolaylaşacağını, kara yolunda yaya ve araç trafiğini rahatlatacaklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Haydar Toprakçı
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Tuncelide Uzunçayır Barajı havzasında ıslah çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER