Tunceliden kısa kısa

Tunceliden kısa kısa -Atatürk, Yeni Mahalle, Esentepe ve Munzur mahalleri muhtarlarının odası yenilendi


TUNCELİ (A.A) - Tunceli Belediyesi, Atatürk, Yeni Mahalle, Esentepe ve Munzur mahalleri muhtarlarının kullandığı odayı yeniledi.
     Tunceli Belediyesince dizayn edilen, 4 mahalle muhtarının ortaklaşa kullandığı muhtarlar odasının açılışını Belediye Başkanı Edibe Şahin yaptı.
     Açılışta konuşan Şahin, her mahallede muhtarlara bir yer yapılmasını planladıklarını ancak her mahallede uygun bir arsa olmadığı için projeyi gerçekleştiremediklerini söyledi. Şahin, "Ümit ediyoruz ki; önümüzdeki yıllarda bütçemizi toparladığımızda yer satın alarak bunu da gerçekleştiririz" dedi.
     Muhtarlar, Şahine yardımlarından dolayı teşekkür etti.
    
     -"1002 - Hızlı Destek Programı" projesi kabul edildi-
    
     Tunceli Üniversitesi tarafından TÜBİTAKa sunulan "1002 - Hızlı Destek Programı" projesi kabul edildi.
     Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, TÜBİTAKın "Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı" kapsamında 2013 yılı Şubat Döneminde yapılan proje başvuru sonuçlarının belli olduğu belirtildi. Üniversite Su Ürünleri Fakültesi Temel Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Banu Kutlunun yürütücülüğünde sunulan "1002 - Hızlı Destek Programı"nın TÜBİTAK tarafından desteklenmeye uygun bulunduğu bildirilen açıklamada, 30 bin lira bütçesi ve 1 yıl çalışma süresi olan proje sonunda Uzunçayır Baraj Gölünde tek hücreli canlılar olan Fitoplankton türlerinin belirlenmesinin amaçlandığı kaydedildi.
    
     -"Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü"-
    
     Tunceli Halk Sağlığı Müdürlüğü, 10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü dolayısıyla mesaj yayımlandı.
     Fiziksel aktivitenin artırılmasının sadece bireysel değil aynı zamanda toplumsal bir sorun olup, toplum tabanlı, çok sektörlü, multidisipliner ve kültürel yaklaşımı gerektirdiği belirtilen açıklamada, "Dünya Sağlık Örgütü tarafından bulaşıcı olmayan hastalıkların önlenmesinde fiziksel aktivitenin yararları konusunda toplum bilinci oluşturmak, iyi uygulamalara dikkat çekmek ve fiziksel aktivitenin yararlarını savunmak, yaşamın her alanında ve her yerde toplum genelinde fiziksel aktiviteye katılımı artırmak, sağlıklı davranışları ve yaşam tarzlarını teşvik etmek için 10 Mayıs Sağlık için Hareket Et Günü olarak belirlenmiştir. Bu kapsamda 10 Mayıs her yıl 81 ilimizde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır" ifadelerine yer verildi.
    
     Muhabir: Fatma Çıray
     Yayıncı: Tuba Karahan
<< Önceki Haber Tunceliden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER