Tunceliden kısa kısa

Tunceliden kısa kısa -Atletizm aday hakem kursu açılacak


TUNCELİ (A.A) - Tuncelide atletizm aday hakem kursu açılacağı bildirildi.
     Türkiye Atletizm Federasyonu ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde 21-24 Mart 2013 tarihleri arasında açılacak kurs için son başvuru tarihinin 20 Mart 2013 olarak açıklandı.
     Katılımcıların, istenilen belgelerle Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Servisine müracaat etmeleri gerektiği belirtildi.
    
     -Vali Güner, İstiklal Marşının TBMMde kabulünün yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı
    
     Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner, İstiklal Marşının TBMMde kabulünün yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Mesajında, 92 yıl önce kabul edilen İstiklal Marşımız, milletimizin hissiyat ve heyecanı ile ruh halinin tercümanı, bağımsız bir ülke ve hür bir millet iddiasının mısralarla ifadesi ve parlak bir geleceğin müjdecisi olmuştur ifadelerini kullanan Güner, şunları kaydetti:
     Anadoluda tüten son ocağa, alınan son nefese, istiklal elde edilinceye ve hürriyet kazanılıncaya kadar mücadele azminin ifadesi ve Türk milletinin vatanına ve hürriyetine göz dikenlerle mücadele ve kararlılığının ilanıdır. 12 Mart 1921 tarihinde TBMMde oy çokluğuyla, büyük coşku ve alkışlar içinde defalarca okunarak kabul edilen İstiklal Marşı, tarihten silinmek istenen bir milletin hangi değerlere sarılarak Kurtuluş Savaşını kazandığının belgesidir. Aynı zamanda bu değerlerle bugünün ve yarının nasıl yaşanması gerektiğinin mesaj ve ilkeleriyle doludur. Kurtuluş Savaşını ve o günkü ıstırapları bize iyi anlatan, halkın yüreğini dirilten, inanç ve azim veren tarihi bir belge niteliğindedir.
     Bu marş sadece edebi bir metin değildir. Bütün milletlerin marşlarının yanında müstesna bir eserdir. Çok az konuyu birlik içinde yakın zamanda kabul eden 1. Meclis için İstiklâl Marşı hem bir anlam, hem bir ruh, hem de halen devam eden bir tarihin yazılmasıdır.
     İstiklal Marşımızın kabulünün 92inci yıl dönümünü kutluyor, bu vesileyle milli şairimiz Mehmet Akif Ersoyu, Türk milletinin hür yaşama iradesinin tesisi için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve Gazi Mustafa Kemal Atatürkü rahmet ve minnetle anıyorum.
    
     -Çemişgezekte elektrik kesintisi
    
     Çemişgezek ilçe merkezinde elektrik kesintisi uygulanacak.
     Fırat Elektrik Dağıtım AŞ Tunceli İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, İl Müdürlüğümüze bağlı Çemişgezek ilçemizde bağlantı tesisat birimi tarafından OSOS panoların bağlantısı gereği 12-13-14 Mart 2013 tarihlerinde 08.00-17.00 saatleri arasında kısmi elektrik kesintisi yapılacaktır denildi.
    
     Muhabir: Fatma Çıray
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Tunceliden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER