Tunceli Müftülüğünden Muharrem orucu iftarı

Tunceli Müftülüğünden Muharrem orucu iftarı -Vali Güner: Bir olmak, iri olmak, diri olmak, bu güzel günler, bu önemli kültürel mozaikler vesilesiyle oluşur


TUNCELİ (A.A) - Tunceli Müftülüğü, Muharrem orucu iftarı verdi.
     Hacı BektaşVeli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği Tunceli Cemevindeki iftar yemeğine, Vali Hakan Yusuf Güner, Vali Yardımcısı Eşref Yonsuz, İl Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz, İl Müftüsü Hüseyin Yıldırım, Cemevi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Yurt, Cemevi dedesi Hüseyin Erdoğan, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
     Vali Güner, burada yaptığı konuşmada, mübarek Muharrem ayının hayırlı olması ve tutulan matem orucunun Cenab-ı Allah tarafından kabul edilmesi temennisinde bulunarak, şöyle konuştu:
     Şüphesiz ki, hadislerde de ifade edildiği gibi Ehlibeyti seven Peygamberi sevmiş olur. Peygamberi sevmiş olan Hazreti Cenab-ı Hakkı sevmiş olur. Dolayısıyla Ehlibeyit sevgisi bizim inancımıza, dinimize göre imandandır. Gerçekten iman eden insanların Peygamber Efendimiz başta olmak üzere, Ehlibeyit ve o silsileden gelen insanları canı gönülden sevmesi, onlara hürmet etmesi bizim kültürümüzde, geleneğimizde mevcuttur.
     Tuncelide, Muharrem ayının ilk gününü beraber icra ettiklerini vurgulayan Güner, Ben hem devletimiz adına, hem hükümetimiz adına hem de ilimiz adına Muharrem ayının birlik, beraberlik, kardeşlik ve kucaklaşmaya vesile olmasını diliyorum. Gençlerimize kültürlerini, geleneklerini, göreneklerini yaşattıkları, Ehlibeyit sevgisini var etmeye çalıştıkları için teşekkürlerimi ve sevgilerimi iletiyorum ifadelerini kullandı.
     Konuşmasında birlik beraberlik mesajı veren Güner, Bir olmak, iri olmak, diri olmak, bu güzel günler, bu önemli kültürel mozaikler vesilesiyle oluşur dedi.
     Müftü Hüseyin Yıldırım ise, Ehlibeyit sevgisinin önemini vurgulayarak, Matem oruçlarımız kabul, makbul olsun diye konuştu.
     Konuşmaların ardından iftara katılanlara, mercimek çorbası, sebzeli etsiz güveç, bulgur pilavı ve meyve ikram edildi.
    
     Muhabir: Haydar Toprakçı / Önder Felek
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Tunceli Müftülüğünden Muharrem orucu iftarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER