Tunus Büyükelçisi türbe açtı

Tunus Büyükelçisi türbe açtı -Tunusun Ankara Büyükelçisi Mehraz Ben Rhouma, Kastamonunun Ağlı ilçesine bağlı Tunuslar köyünde Mehmed Muhammed Tunusi türbesinin açılışını yaptı


KASTAMONU (A.A) - Tunusun Ankara Büyükelçisi Mehraz Ben Rhouma, Kastamonunun Ağlı ilçesine bağlı Tunuslar köyünde Mehmed Muhammed Tunusi türbesinin açılışını yaptı.
     Rhouma, törende yaptığı konuşmada, Osmanlı döneminde Kırım Savaşına katılmak üzere Anadoluya gelen Tunuslu bir komutan olan Tunusinin, savaşın bitmesinin ardından Ağlıya yerleştiğini ve burada hayatını kaybettiğini söyledi.
     Bu türbenin Türk-Tunus dostluğunun bir nişanesi olacağını vurgulayan Rhouma, Bu türbenin açılışında olmak benim için çok büyük bir onur. Dostluğumuz inşallah bu sayede daha da ileriye gidecek. Bugün Kastamonunun güzel ilçesi Ağlıda sizlerle beraber olmaktan çok mutluyum diye konuştu.
     Konuşmanın ardından türbe, Büyükelçi Mehraz Ben Rhouma, Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş ve Türk Tunus Dostluk Derneği Başkanı Cenap Eke tarafından açıldı.
     Açılışa, İl Emniyet Müdürü Sami Uslu, Ağlı Kaymakamı Serdar Karal, Ağlı Belediye Başkanı Muharrem Dinç, Tunus Büyükelçiliğinden yetkililer ve vatandaşlar katıldı.
     Türbenin açılışından sonra Tunuslar köyünde vatandaşlarla bir süre sohbet eden Rhouma, Türk Tunus Dostluk Çeşmesinden su içti.
     Rhouma, daha sonra Vali Erdoğan Bektaş ve beraberindekilerle birlikte Ağlı Kalesini gezdi.
    
     Muhabir: Yusuf Çelik / Sinan Özmüş
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Tunus Büyükelçisi türbe açtı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER