Tunuslu heyet, SODESi inceleyecek

Tunuslu heyet, SODESi inceleyecek -SODES uygulamalarını görmek için Diyarbakıra gelen Tunuslu heyet, Vali Toprakı ziyaret etti


DİYARBAKIR (A.A) - Sosyal Destek Projesi (SODES) uygulamalarını incelemek için Diyarbakıra gelen Tunuslu heyet, Vali Mustafa Toprakı ziyaret etti.
     Tunus Bölge Kalkınma ve Planlama Bakanlığı Gelişim Bölümü Genel Müdürü Mongi Layed, Türkiye Kalkınma Bakanlığı Uluslararası Program ve Projeler Daire Başkanı Mustafa Tekin, Tunus Gençlik ve Spor Bakanlığı Planlama Bölüm Müdürü Mohieddine Arbaoui, Tunus İstihdam ve Meslek Eğitim Bakanlığı Misyon Şefi Akram Belhajrhouma, Tunus Sosyal İşler Bakanlığı Anabilim Dalı ve Çalışma Planlama Müdürü Hafedh Bouktif ile Kalkınma Bakanlığı uzman ve uzman yardımcıları, Vali Toprakı makamında ziyaret etti.
     Vali Toprak, ziyarette, Tunus ile Türkiye arasında kadim, tarihi ve kültürel bağların bulunduğunu, böyle kardeş, kadim ve dost ülkeler arasındaki işbirliğinin daha da yoğunlaştırılması ve her bir alana da yayılması gerektiğini söyledi.
     Türkiyede olduğu gibi Tunusun da amacının insanları çok daha iyi yaşatmak ve sosyal refah düzeyini yükseltmek olduğunu ifade eden Toprak, ekonomik gelişmeyi sağlamanın yolunun sosyal kalkınmayla birlikte desteklemek olduğunu belirtti.
     SODES ve GAP Eylem Planı hakkında bilgi veren Toprak, insanların sosyal yaşamını, eğitimini, sağlığını, istihdamını ve mesleki örgütlenmeyi de geliştirici bir takım tedbirler uyguladıklarını aktardı.
     SODES ile yerel otoriteleri harekete geçirdiklerini, niteliksiz nüfusun istihdam edilebilirlik ve mesleki kalifiye edilmesini sağladıklarını vurgulayan Toprak, Kalkınma Bakanlığından 2008 yılından bugüne kadar projeler için 60 milyon liraya yakın kaynak aldıklarını ve bu kaynakla 338 proje uyguladıklarını bildirdi.
     Projelerle 1 milyondan fazla kişiye bire bir ulaşıldığını ve binlerce istihdama yönelik altyapı oluşturulduğunu vurgulayan Toprak, SODESin amaçlarından biri de yoksulluk ve göçle gelerek kente uyum sağlayamayan insanların bu projelerle kaynaşmasını ve etkinleşmesini sağlamaktır dedi.
     Mongi Layed ise Kalkınma Bakanlığı olarak Türkiye ile işbirliği içerisinde olduklarını, bunun devamını dilediklerini ifade ederek, sosyal konulara önem verdiklerini, devrimden sonra bu konuların daha fazla önem kazanmaya başladığını belirtti.
     Özellikle istihdam ve yoksulluk konularına önem verdiklerini bildiren Layed, Türkiye ile bu konularda işbirliği yapmaktan çok memnunuz. Türkiyenin tecrübesinden faydalanmak amacıyla geldik. İşbirliği anlaşmasından çok ümitliyiz diye konuştu.
     Tekin ise Tunus ile yapılan anlaşmalar sonucunda Türkiyede yürütülen istihdam, kültürel ve sosyal amaçlı projeler ve proje faaliyetlerini yerinde incelemek, bu tür projelerin faydaları ve topluma olan getirileri konusunda bilgi alışverişi yapmak amacıyla Diyarbakıra geldiklerini belirtti.
    
     Muhabir: Nurten Aslan
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Tunuslu heyet, SODESi inceleyecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER