TURAB Genel Başkanı Ucuz:

TURAB Genel Başkanı Ucuz: -Mersin-Lübnan feribot seferleri, Türkiyenin Ortadoğuya kardeşlik duygularıyla uzattığı dost elinin simgesidir


MERSİN (A.A) - Türk-Arap Ülkeleri İş Adamları Derneği (TURAB) Genel Başkanı Emin Ucuz, Mersin-Lübnan feribot seferlerinin, Türkiyenin Ortadoğuya kardeşlik duygularıyla uzattığı dost elinin simgesi olduğunu bildirdi.
     Ucuz, yazılı açıklamasında, Lübnan ile Mersin arasında başlayan feribot seferlerinin Arap Baharı nedeniyle Ortadoğuda yaşanan gerilimli sürecin geçmesine yardımcı olacağını savundu.
     Lübnana başlayan seferlerin, ekonomiden turizme birçok konudaki işbirliği için Türkiyenin kardeşlik duygularıyla uzattığı dost eli anlamına geldiğini ifade eden Ucuz, şu görüşleri dile getirdi:
     Güçlü kardeşlik bağlarına sahip olduğumuz Ortadoğu coğrafyasında sıkıntıların en kısa sürede aşılmasını sağlayacak önlemler almak zorundayız. Nitekim Suriyede yaşanan gelişmeler ülkemizi Ortadoğudan koparmak yerine yeni alternatifler bulmaya yöneltti. Lübnana başlayan feribot seferleri de bu ihtiyacın bir sonucu. İki ülkenin limanları arasında yolcu ve yük taşıyacak feribot aynı zamanda, Ortadoğu coğrafyasına ekonomiden turizme kadar birçok konudaki işbirliği için Türkiyenin kardeşlik duygularıyla uzattığı dost elinin simgesi.
     Arap Baharının kent ve bölge ekonomisini olumsuz etkilediğini, feribot seferlerinin bölgesel işbirliğinin tesis edilmesinde önemli rol üstleneceğini belirten Ucuz, şunları kaydetti:
     Seferlerle ulaşımın kolaylaşması, Mersin ve bölge ekonomisini olumlu yönde etkileyecektir. Feribot seferlerinin devamlılığı sağlandığı takdirde, Arap Baharı nedeniyle kent ve bölge ekonomisine yansıyan olumsuz etkinin ortadan kaldırılması kolaylaşır. Dünya genelinde yaşanan krizin etkilerini azaltmak için Akdenizdeki ülke halklarının dostça güç birliği yapması mutlak bir gereklilik. Nitekim, Lübnan tarafının seferlere özel ilgi göstermesi bu açıdan umut vaat eden bir gelişme. TURAB olarak, kentimizin potansiyelini kullanarak, bölge dinamiklerini harekete geçirmek ve yeni etkileşim alanları oluşturmak istiyoruz. Bu kapsamda, kültürlerin buluşup kaynaşmasında temel faktör olan turizm sektörü önem kazanıyor. Turizm sektörü uluslararası ilişkilerde, ekonomik ve sosyal işbirliği için önemli bir çıkış noktası. Feribot seferlerinin olumlu etkisini artırmak, diğer limanları da kapsayacak şekilde yaygınlaştırmak için TURAB, bağlantılı olduğu ülkelerdeki makamları harekete geçirerek Mersin Turizm Platformuna her türlü desteği verecek.
    
     -Türkiye örnek ülke-
    
     Ucuz, Türkiyenin 500 yılı aşkın bir zamandır iç içe yaşadığı ve ortak bir kültür oluşturduğu Ortadoğu coğrafyasında, her geçen gün daha da güçleneceğine inandıklarını belirtti.
     Emin Ucuz, Türkiyenin haksızlığa karşı vakur duruşuyla, gelişmişliğiyle ve tarihi bağlarıyla örnek ülke olduğunu da ifade etti.
     Ucuz, Son dönemlerde de Türkiye etkin dış politikasıyla, yaşanılan kötü olaylarda, bu ülkelerin yanında oldu. Sayın Başbakanımızın Somali gezisi, Türk derneklerinin, halkının açlıkla mücadele, eğitim gibi konularda bu ülkelere verdiği destek, uluslararası sorunlarına gösterdiği ilgi karşılıksız kalmadı. Türkiye olarak, sadece kendimizin kazanacağı durumlar oluşturmamamız, karşılıklı güven esasına dayalı tüm tarafların kazanacağı şekilde hareket etmemiz bizleri bu ülkelerin gözünde önemli bir konuma getirdi görüşünü ifade etti.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar / Ali Güreli
     Yayıncı: Fazilet Özer
<< Önceki Haber TURAB Genel Başkanı Ucuz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER