Turgut Özal Müzesini 2,5 yılda 62

Turgut Özal Müzesini 2,5 yılda 62 bini aşkın kişi ziyaret etti -Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özalın saç tellerinin bulunduğu taraklarından suikasta uğradığı sırada zarar gören mikrofon ayaklığına kadar yaklaşık 200 şahsi eşyasının sergil


MALATYA (A.A) - Tuba Karahan - 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özalın memleketi Malatyada bulunan Turgut Özal Müzesini 2,5 yılda 62 bini aşkın kişi ziyaret etti.
     Merhum Özalın saç tellerinin bulunduğu taraklarından yaralı olarak kurtulduğu suikast sırasında zarar gören mikrofon ayaklığına, kıyafetlerinden kimliklerine kadar yaklaşık 200 şahsi eşyasının sergilendiği müzeye, Özalın sevenleri yoğun ilgi gösteriyor.
     Turgut Özal Tıp Merkezindeki müzenin sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Yüksel Göğebakan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Turgut Özal Müzesinin yaklaşık 2,5 yıl önce açıldığını ve diğer özel müzelerle karşılaştırıldığında ziyaretçi potansiyelinin yüksek olduğunu söyledi.
     Müzeyi, açıldığından bu yana 62 bini aşkın kişinin gezdiğini dile getiren Göğebakan, öğrencilerin dışında her yıl yaklaşık 31 bin kişinin müzeyi ziyaret ettiğini belirtti.
    
     -Saç tellerinin bulunduğu taraklar da sergileniyor-
    
     168 metrekarelik bir alana kurulan müzede Özala ait, envantere kayıtlı 259 eşyanın bulunduğunu kaydeden Göğebakan, bu eşyalardan 194ünün müzede sergilenebildiğini, eşyaların dönüşümlü olarak değiştirilerek sergilendiğini ifade etti.
     Özala ait eşyaların eşi Semra Özal tarafından Sarıyerdeki evinden bağışlandığını belirten Göğebakan, ayrıca ziyaretlerde, Özalın tanıdıklarından da müzede sergilenmek üzere zaman zaman şahsi eşyaların verilebildiğini söyledi.
     Merhum Özalın hem kullandığı hem de ziyaretlerinde hediye edilen 75e yakın kıyafetinin müzede sergilendiğini anlatan Göğebakan, Özalın ehliyeti, diplomatik pasaportu gibi 65e yakın belgenin de müzede bulunduğunu kaydetti.
     Göğebakan, Özalın tıraş takımlarından tansiyon aletine, üzerlerinde saç telinin bulunduğu taraklardan pusulalı seccadesine kadar birçok özel eşyasının da ziyaretçiler tarafından görülebildiğini söyledi.
     Yrd. Doç. Dr. Göğebakan, 1988 yılında Anavatan Partisi olağan kongresinde Özala düzenlenen suikast esnasında kurşun isabet eden mikrofon ayaklığının da müzede sergilendiğini sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Turgut Özal Müzesini 2,5 yılda 62 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER