Turgutluda Hocalı Soykırımı konferansı

Turgutluda Hocalı Soykırımı konferansı -Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva: Bu katliam, sadece Azeri Türklerine değil insanlığa karşı yapılmış bir cinayettir


MANİSA (A.A) - Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Hocalı soykırımı, sadece Azeri Türklerine değil insanlığa karşı yapılmış bir cinayettir dedi.
     Turgutlu Azerbaycan Kültür Derneğinin düzenlediği Hocalı Soykırımı konulu konferansa katılan Paşayeva, Ermenistanın Hocalıda yaptığı soykırımı bütün dünyaya duyurmak istediklerini belirtti.
     Karabağdaki Hocalı kasabasında 26 Şubat 1992de yapılan katliamın sorumlularının adalet önüne çıkarılması gerektiğini vurgulayan Paşayeva şöyle konuştu:
     Bu katliam, sadece Azeri Türklerine değil insanlığa karşı yapılmış bir cinayettir. Herkes Azerbaycana bu konuda destekte bulunmalı. Hocalı soykırımını anlatmak için konferanslar düzenliyoruz. Ermenistan, Azerbaycanın yüzde 20 toprağını işgal altında bulunduruyor. Bugün 1 milyon Azeri Türkü evine dönemiyor. Uluslararası örgütlerin kararlarına bakmıyorlar. Ermenistan, insanların evlerine dönmesine izin vermiyor. Biz de bunu dünyanın çeşitli ülkelerinde anlatıyoruz. Meksika parlamentosu ve Pakistan senatosunun Hocalı soykırımını devlet düzeyinde tanımak için kararlar almaları bizim için çok önemli. Bu başka ülkelerinde gündemine geldi.
     Konferansa, çok sayıda vatandaş ve davetliler katıldı.
    
     Muhabir: Erkan Şimşek
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Turgutluda Hocalı Soykırımı konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER