Turgutluda tartışılan nikel madeni

Turgutluda tartışılan nikel madeni -CHP Manisa Milletvekili Özel: Burada yapılmak istenen hiçbir ülkenin kabul etmediği ve çevre katliamına yol açacak bir yöntem


MANİSA (A.A) - CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Turgutlu ilçesinde işletmeye açılması planlanan Çaldağ Nikel Madeninde uygulanmak istenen yöntemin çevre katliamına yol açacağını iddia etti.
     CHP Milletvekili Sakine Öz ve partililerle birlikte maden sahasını gezen Özel, CHP ilçe lokalinde düzenlediği basın toplantısında, 3 işletmeci değiştiren nikel madenin tekrar işletilmek istendiğini, kendilerinin maden karşıtı olmadığını ancak bu madende kullanılacak açık liç yönteminin kaygı verici olduğunu söyledi.
     Açık liç yönteminin tüm dünyada terkedildiğini iddia eden Özel, Madenin bu yöntemle çalışmaya başlaması halinde maden çevresinde yaşayan insanlarda sağlık sorunlarının ortaya çıkacağını endişelerini yaşıyoruz. Ayrıca bu yöntem asit yağmurlarıyla tarım alanlarını da tehdit edecektir dedi.
     Madenin çalışması için 140 bin ağacın kesileceğinin belirtildiği ancak Orman Mühendisleri Odasının kesilecek ağaç miktarını 2 milyon olduğunu hesapladığını savunan Özel, şöyle konuştu:
     Burası tarım açısından çok değerli topraklardan oluşmaktadır. Biz madenlerin işletilmesine topraktan çıkarılmasına karşı çıkan bir siyasi yapıya sahip insanlar değiliz. Biz toprağın üstü altından daha değerli olan sahalarda maden işletilmesine karşıyız.
     Çevre katliamına tepkisiz kalmamız mümkün değil. İlla madencilik yapılacaksa bu Avrupa standartlarında ve çevreye minimum zarar veren sistemle yapılsın. Burada yapılmak sistem hiçbir ülkenin kabul etmediği bir yöntem ve çevre katliamına yol açacak bir sistem. En sonunda o ülkeye ölüm getiren bir sistem.
    
     Muhabir: Erkan Şimşek / Tolga Albay
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Turgutluda tartışılan nikel madeni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER