Turgutluda tek kişilik eylem

Turgutluda tek kişilik eylem -Çaldağında faaliyete geçecek maden işletmesinin doğaya zarar vereceğini öne süren, 80 yaşındaki emekli astsubay Arabulan, Turgutlu sokaklarını gezip vatandaşları uyarıyor


MANİSA (A.A) - Turgutlu ilçesinde emekli astsubay Muammer Arabulan, Turgutlu Çaldağında faaliyete geçecek nikel maden işletmesinin doğaya zarar vereceğini öne sürüp vatandaşları duyarlı olmaya davet ediyor.
     Eylem kapsamında, üzerinde "Turgutlu Halkı köle ve kobay değildir", "Madensiz yaşanır, topraksız ,susuz ve havasız yaşanmaz", "Vahşi madenciliğe hayır", "Asit Yağmuru ile Turgutlumuzu havamızı, suyumuzu kirletmeyin" yazılı yelek giyen Arabulan, Turgutlu sokaklarını tek başına gezip vatandaşları uyarıyor.
     Arabulan, gazetecilere yaptığı açıklamada, eylemiyle "vahşi madenciliğe hayır" demeyi amaçladığı belirtti.
     Turgutluda uygulamaya konulmak istenen vahşi madenciliğin yanlış olduğunu çeşitli zamanlarda anlatmaya çalıştığını dile getiren Arabulan, "İlgililere duyurmaya çalıştık. Maalesef bugün gelip bize ne yaptıklarını söylemiyorlar. Ayrıca maden yetkilileri de doğayı yıpratmaya devam ediyor. 5 Haziran 2012 tarihinden bu yana ağaç katliamı devam ediyor. Ancak biz kesilen ağaçların yerine yenisi dikeriz. Onları dikeriz diyorlar ama dikmeyecekler. Çünkü onların derdi para. Para eden ne varsa alıp götürecekler. Pisliğini bırakacaklar" diye konuştu.
     Arabulan yaptığı eylemle Turgutlu halkına duyurabildiği kadarıyla bu madenin yanlışlığını anlatmaya çalıştığını kaydetti.
    
     Muhabir: Erkan Şimşek
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Turgutluda tek kişilik eylem Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER