Turgutlunun düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümü

Turgutlunun düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümü


MANİSA (A.A) - Turgutlu ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümünü törenle kutlandı.
     Turgutlu 50. Yıl Alanında düzenlenen törene AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, CHP Manisa milletvekilleri Hasan Ören, Sakine Öz ve Özgür Özel, Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, Garnizon Komutan Vekili Yüzbaşı Levent Türker, Belediye Başkanı Serhat Orhan ile diğer ilçe protokolü, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
     Törende, Atatürk Anıtına çelenkler sunularak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
     Belediye Başkanı Orhan, törende yaptığı konuşmada, Turgutlunun 28 ay düşman işgali altında bulunduğunu ve bu süreçte halkın birçok zalimlikle karşı karşıya kaldığını ifade ederek, şunları söyledi:
     Turgutlu, böyle zor bir durumdayken işgalci kuvvetlerin hesap edemediği bir şey ortaya çıkmıştır. Bu güç Anadolunun bağrında yeşerttiği Kuvayi Milliye ruhudur ve bunun önderi Gazi Mustafa Kemaldir. Kısıtlı imkanlarla ama yüce bir gaye uğruna yola çıkan bu anlayış ve ruh Gazi Mustafa Kemal önderliğinde Türk orduları, 90 yıl önce bugün Turgutluyu düşman esaretinden kurtarmıştır. Milletimizin ve Turgutluluların büyük azmi ve iradesi yeniden ortaya konmuş, büyük bir kalkınma ve yeniden yapılanma seferberliği örneği gösterilerek, Turgutlunun tekrar inşasına başlanmıştır.
    
     Muhabir: Erkan Şimşek
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Turgutlunun düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER