Turizm, göçü önledi

Turizm, göçü önledi -Nostaljik evleriyle ünlü Taraklıda turizm faaliyetlerinin artması, ilçe sakinlerinin göçünü engelliyor -Belediye Başkanı Özkaraman: -"Turizmin yanı sıra tarım ve hayvancılık faaliyetleri gençlerimizin ail


SAKARYA (A.A) - Nostaljik evleriyle ünlü Taraklıda turizm faaliyetlerinin artması, ilçe sakinlerinin göçünü azalttı.
     Reklam filmiyle tanınır hale gelen ilçede artan turizm faaliyetleri, ekonominin gelişimine katkı sağlıyor. Yerli ve yabancı turistleri ağırlayan ilçede turizm faaliyetlerinin artmasıyla göç oranı azaldı.
     Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçeden başka bölgelere göçün durduğunu anlattı.
     Özkaraman, geçmiş yıllarda çok sayıda vatandaşın göç ettiğini belirterek, "Artık bu göçler durdu. Taraklının nüfusunda artış dikkat çekiyor" dedi.
     Turizmin yanı sıra tarım ve hayvancılık faaliyetlerinde de artış olduğunu vurgulayan Özkaraman, ilçenin her geçen gün geliştiğini söyledi.
     "Taraklının ekonomisinin canlanması için yol sorununu çözdük" diyen Özkaraman, "Gençlerimiz tarım ve hayvancılık faaliyetlerine yönlendiriliyor. Turizmin yanı sıra tarım ve hayvancılık faaliyetleri gençlerimizin ailelerinden uzaklaşmasını önlüyor ve her geçen gün modern koşullarda hayvancılık ve tarım faaliyetlerinde bulunuyorlar" ifadesini kullandı.
     Özkaraman, sözlerini şöyle tamamladı:
     "İlçede yapılan termal yatırımlar gelişmeye büyük katkı sağlayacaktır. İş talebinin çok olduğu ilçemizde termal yatırımları mevcut haliyle bile iş taleplerinin karşılanmasında etkin rol oynamaktadır. Taraklının gelişmesi için duvarları yıkmaya başladık. İlçe ekonomisinin canlanması, daha önceden yaşanan göçün durmasını ve nüfusun artmasını sağladı. İnşallah çok daha güzel bir hale gelecek bu durum."
    
     Muhabir: İzzettin Kömürcü / Mehmet Özcan
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Turizm, göçü önledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER