Turizm Haftası etkinlikleri

Turizm Haftası etkinlikleri -Manisa Valisi Daşöz: "Toplumdaki tüm kesimlerle, her insanımızla halka mal olmuş hareketle turizmde önemli mesafeler kat edeceğimize inanıyorum"


MANİSA (A.A) - Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, "Toplumdaki tüm kesimlerle, her insanımızla, halka mal olmuş hareketle turizmde önemli mesafeler kat edeceğimize inanıyorum" dedi.
     37. Turizm Haftasının "Dev Öğrenciler İlini Geziyor, İlini Tanıyor" etkinliği kapsamında 300 öğrenci Salihli ve Kula ilçelerindeki ören yerlerini ziyaret etmek için Cumhuriyet Meydanında toplandı.
     Etkinliğe katılan Vali Daşöz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Turizm Haftasının farkındalık oluşturmak ve turizm değerlerini tanıma hedefini taşıdığını belirterek, marka şehir yolunda başlangıç adreslerden birinin çocukların olduğunu belirtti.
     Her öğrencinin turizm elçisi olduğu düşüncesiyle, öğrencilere ili tanıtacak geziler hazırladıklarını kaydeden Vali Daşöz, "Dün 600 öğrencimiz Aigai antik kentini gezdi. Bugün 600 öğrencimiz Salihli ve Kula çevresini gezerek, bilgi sahibi olacak, tanıyacaklar. Çocuklarımızın etkili dilleri ve enerjileri var, internetteki sosyal medyayı çok iyi kullanma yetenekleri var" dedi.
     "Önce tanımamız, sonra tanıtmamız gerekiyor" ifadesini kullanan Vali Daşöz, şöyle devam etti:
     "Marka kent olma konusunun içini doldurmak bize düşüyor. Toplumdaki tüm kesimlerle, her insanımızla halka mal olmuş hareketle turizmde önemli mesafeler kat edeceğimize inanıyorum. Ege Bölgesinin şehzadeler şehriyiz, pek çok antik uygarlığa ev sahipliği yapıyoruz. Her biri önemli değer. İncilde kutsal kabul edilen 3 yerleşim mekanı ilimizde. Önemli doğal güzelliğimiz, bitki zenginliğimiz var. Farkındalık oluşturmamız büyük önem taşıyor."
     Vali Daşöz, öğrenciler ile birlikte otobüsle Salihliye hareket etti.
    
     Muhabir: Turgay Duyar
     Yayıncı: Serdar Yılmaz
<< Önceki Haber Turizm Haftası etkinlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER