Turizm Haftası

Turizm Haftası -Karabük Valisi Küçük: "Turizm alanında bu yıl Türkiyenin en iddialı iliyiz"


KARABÜK (A.A) - UNESCO Dünya Miras Listesinde bulunan Safranbolu ilçesinde "Turizm Haftası" kapsamında etkinlikler düzenlendi.
     Karabük Valisi İzzettin Küçük, Karabük Üniversitesi Safranbolu Meslek Yüksek Okulu Konuk Evinde düzenlenen açılış kokteylinde yaptı konuşmada, 3 yıl önce çalışmalarına başladıkları turizmi ilçe merkezinden daha geniş alanlara yayıp, 2 günlük konaklamaları 4-5 güne çıkarma hedeflerinin bu yıl gerçekleşmeye başladığını söyledi.
     Bir yıl sonra Safranbolu turizmcisinin artık fazla turist talebi nedeni ile seçici davranmak zorunda kalacağını savunan Küçük, "Turizm alanında bu yıl Türkiyenin en iddialı iliyiz. Safranboluda son 15 yılın en büyük ve önemli projesi gerçekleşecek. Hasandede Tepesi Seyir Trası projesi tamamlandığında ilçedeki trafik sıkıntısı yüzde 50 azalacak. Konarı ve Yazıköy arasındaki kanyon turizme açılacak. Yörük Köyü, ve Çarşı merkezinde konak, cami ve çeşme restorasyonları yapılacak. Tokatlı Kanyonuna şelale ve mağara kafe yağılacak. Hadrianaupolis Antik Kentinin bu yıl üstü kapanacak. Toprakcuma ve Eflanideki Taş Hanlar restore edilecek. Yaptıklarımızda düşünülürse turizmde büyük adımlarla ilerliyoruz" diye konuştu.
     Kokteyle, Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan, 125. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanı Albay Cihan Ulukaya, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Karabük Emniyet Müdürü Oktay Keskin, Karabük Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, diğer protokol üyeleri ile turizmciler katıldı.
     Kokteylin ardından Cinci Hanı ve Cıngıllıoğlu Sanat Galarisinde karma resim sergileri açıldı.
     Etkinlikler kapsamında olan kortej yürüyüşü, hava muhalefeti nedeni ile iptal edildi.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Atakan Çelik

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER