Türk Arap Ülkeleri İşadamları Derneği İzmir

Türk Arap Ülkeleri İşadamları Derneği İzmir Şube Başkanı Attar: Arap ülkeleriyle ticaret istenilen seviyede değil


İZMİR (A.A) - Türk Arap Ülkeleri İşadamları Derneği İzmir Şubesi Başkanı Sabuhi Attar, Türkiye ile Arap ülkeleri arasında ticaret hacminin yeterli sevide olmadığını söyledi.
     Attar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dernek olarak Arap ve Türk iş adamları arasında köprü olmaya çalıştıklarını belirtti. Türkiye ve Arap ülkeleri arasında çok önemli bir ticaret hacminin bulunduğuna dikkati çeken Sabuhi Attar, Ancak Türkiye ile Arap ülkeleri arasında ticaret istenilen seviyede değil. Ticaret hacminin artması için projeler üretmeye çalışıyoruz. Aynı zamanda da eğitimler veriyoruz. Arap heyetlerini Türkiyeye, Türk iş adamlarını Arap ülkelerine götürerek ticaretin artmasına imkan sağlamaya çalışıyoruz dedi.
     AK Partinin iktidara gelmesiyle birlikte Arap iş dünyasının Türkiyeye bakışının olumlu bir şekilde değiştiğini dile getiren Attar, özellikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın Arap ülkeleriyle ilişki kurmasının olumlu sönuçlar verdiğini söyledi.
     Attar, Başkakan Recep Tayyip Erdoğan Arap iş adamlarının gönlünü fethetti. Karşılıklı ticaret anlaşmaları yapıldı. Bazı Arap ülkeleriyle karşılıklı vizeler kaldırıldı. Arap iş adamları Türkiyeye daha güvenli bakmaya başladı dedi.
    
     Muhabir: Yunus Karakaya
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Türk Arap Ülkeleri İşadamları Derneği İzmir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER