Türk Büro

Türk Büro-Sen Şube Başkanı Harmandar: Adalet hizmeti verenler her şeyden önce insanca muamele görmek, emeklerinin ve hak ettikleri itibarlarının iadesini istiyorlar


ERZURUM (A.A) - Türk Büro-Sen Erzurum Şube Başkanı Gani Harmandar, Adalet hizmeti verenler her şeyden önce insanca muamele görmek, emeklerinin ve hak ettikleri itibarlarının iadesini istiyorlar dedi.
     Harmandar, Erzurum Adliye binası önününde yaptığı basın açıklamasında, adalet çalışanlarının bir yandan ağır iş yükü altında ezilirken, diğer yandan da kazanılmış haklarının elinden alındığını savundu.
     Adalet çalışanlarının, zor şartlar altında çalışan kamu personeli olduğunu belirten Harmandar, Maalesef en çok hakkı yenen hor görünen kesimde bu kesimdir. Adalet hizmeti verenler her şeyden önce insanca muamele görmek, emeklerinin ve hak ettikleri itibarlarının iadesini istiyorlar dedi.
     Harmandar, şunları kaydetti:
     Bilindiği üzere 666 sayılı KHK ile fazla çalışma ücretlerinde yapılan düzenlemede bir Ocak 2013 tarihinden itibaren Bakanlar Kurulu izniyle yıl içerisinde 6 aya kadar mesai ödenebilmesiyle öngörülmektedir. Bu nedenle, adalet çalışanlarında fazla çalışma ücretlerinin kaldırılacağına dair endişeli bekleyiş hakim olmuştur. Ayrıca, adalet çalışanlarını görmezden gelen, onların sesini duymayan sadece hükümet yetkilileri de değildir. Adalet Bakanlığındaki sözde yetkili sendika da adalet çalışanlarının haklarını savunmaktan acizdir.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER