Türk cumhuriyetlerinden KTOya ziyaret

Türk cumhuriyetlerinden KTOya ziyaret


KONYA (A.A) - 5. Türk Cumhuriyetleri Eğitim Programı kapsamında Türk cumhuriyetleri ile Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla bürokrat ve akademisyenlerden oluşan 40 kişilik heyet, Konya Ticaret Odasını (KTO) ziyaret etti.
     Türk cumhuriyetleri ile ilişkilerde ekonomik alanda önemli bir yere gelinemediğine dikkati çeken Öztürk, özellikle Konyanın dış ticaret yaptığı ülkelerin ilk 5 içerisinde Türk Cumhuriyetlerinin olmamasının üzücü olduğunu vurguladı.
     Türkiyenin hızla gelişen bir ülke olduğunu, Konyanın ise ihracatta Türkiye ortalamasının üzerinde bir artış kaydettiğini belirten Öztürk, şunları kaydetti:
     İçinde bulunduğumuz şehir, Türkiyenin gelecekteki en önemli merkezlerinden biri olmaya adaydır. Önemli bir sanayi altyapısına sahip olan Konya, üretimdeki çeşitliliği, genç nüfusu, dış ticaret potansiyeli, birçok sektördeki kaliteli ve rekabet edebilecek seviyedeki üretimi ile ticaretini geliştirmeyi hedeflemektedir.
     Azerbaycan, Kazakistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Tataristan, Kırgızistan, Moldova, Kosova ve Makedonya gibi ülkelerden gelen, KTO ziyaretinin ardından Konya sanayisinde incelemelerde bulundu.
    
     Muhabir : Basir Gülüm
     Yayıncı : Murat Aslan
<< Önceki Haber Türk cumhuriyetlerinden KTOya ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER