Türk Dil Bayramı

Türk Dil Bayramı -Bilecik Belediye Başkanı Yağcı: -Türkçeyi en iyi şekilde öğrenerek, uygulayarak ve dilimize yabancı sözcükleri katmadan yaşatmak gerekir


BİLECİK (A.A) - Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Türk Dil Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
     Yağcı, mesajında, Türkçeyi en iyi şekilde öğrenerek, uygulayarak ve dilimize yabancı olan sözcükleri katmadan yaşatmak gerektiğini bildirdi.
     Milli kültürün temel taşı olan Türkçenin, geçmiş ve gelecek arasında en güçlü bağı oluşturduğunu bildiren Yağcı, şunları kaydetti:
     Türkçemize sahip çıkılması, zengin kelime yapısının doğru şekilde kullanılması, her alanda Türkçe yayınların artırılması, eğitim, bilim ve kültür dili olarak yaygınlaşması konusunda bugün hepimize birey olarak büyük sorumluluk düşmektedir. Önce kendimizden başlayarak, ailemizde, etrafımızda Türkçemizin en iyi şekilde kullanılması, telaffuz edilmesi ve en iyi şekilde anlaşılabilmesi yönünde gayret göstermeliyiz. Bugün dünyanın farklı coğrafyalarında yaygın bir şekilde kullanılan söz varlığıyla, yapısıyla, diğer dillere olan etkisiyle dünyada konuşulan dillerin en zenginlerinden biri olan Türkçemize olan ilginin arttığını görmek bizleri fazlasıyla mutlu ediyor.
     Yağcı, okullarda Türkçeyi, çocuklara ve gençlere en iyi şekilde öğretilmesi için gayret gösteren herkesi tebrik ettiğini ve Türk Dil Bayramını kutladığını bildirdi.
    
     Muhabir: Mehmet Candikmen
     Yayıncı: Mürsel Çetin

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER