Türk Diyanet Vakıf

Türk Diyanet Vakıf-Sen üyelerinin burs tepkisi


KAYSERİ (A.A) - Türkiye Diyanet ve Vakıf Hizmetleri Kolu Kamu Görevlileri (Türk Diyanet Vakıf-Sen) üyeleri, Diyanet Vakfınca verilen yükseköğretim burslarıyla ilgi basın açıklaması yaptı.
     İl Müftülüğü önünde açıklama yapan Türk Diyanet Vakıf-Sen Şube Başkanı Adem Çavuşoğulları, 2012-2013 eğitim ve öğretim yılında yüksek öğretim öğrencilerine verilecek burs için yapılan müracaatların değerlendirilmesi sonucu sadece ilahiyat fakültesi öğrencilerinin bir kısmına burs verildiğini söyledi.
     Farklı fakültelerde eğitim gören öğrencilerin burs imkanından yararlanamadığını belirten Çavuşoğulları, sonucun diyanet çalışanları camiası tarafından üzüntü ve tepkiyle karşılandığını dile getirdi.
     Din görevlisi olarak çalışanların yıllarca müftülükler aracılığıyla vakfa yardım topladığını hatırlatan Çavuşoğulları, şunları kaydetti:
     Çocuklarımızı Amerikada olmasa bile ülkemizin değişik şehirlerinde okutmaya çalışıyoruz. Çocuklarımızın ilahiyat dışındaki üniversitelerde okumalarına her türlü engeli koymak isteyen malum zihniyete adete destek verircesine ilahiyat fakültesi dışında okuyan çocuklara burs verilmemesini anlamakta zorluk çekiyoruz. Vakfın mali imkanları ve ekonomik gücü diyanet çalışanlarınca bilinmektedir. Ekonomik gücümüz yok gibi mazeretlerin arkasına sığınılmamalıdır. Zedelenen mensubiyet duygularımızın onarılması için Diyanet İşleri Başkanımıza sesleniyoruz, adalet, sevgi merhamet bekliyoruz.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Türk Diyanet Vakıf Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER