Türk Eğitim Fuarları Haftası açıldı

Türk Eğitim Fuarları Haftası açıldı


KONYA (A.A) - Yemenin Başkenti Sanada ve Aden kentinde düzenlenen Türk Eğitim Fuarları Haftası, Türkiyeden 36 üniversitenin katılımıyla açıldı.
     Türkiyeden 36 üniversitesinin 90 kişiyle temsil edildiği fuarda, üniversiteli adayı Yemenli öğrenciler, Türkiyedeki yüksek öğretim kurumlarının bölümleri, şehirlerin olanakları ve barınma ihtiyaçları konusunda üniversite yetkililerinden detaylı bilgi aldı.
     Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, fuarda yaptığı açıklamada, SÜ bünyesinde çok sayıda Yemenli öğrenci eğitim gördüğünü belirtti.
     Amaçlarının bu sayıyı ilerleyen yıllarda daha artırmak olduğunu hatırlatan Gökbel, şunları kaydetti:
     Halen üniversitemiz bünyesinde çeşitli ülkelerden 921 yabancı öğrencimiz bulunuyor. İnanıyorum ki yeterli tanıtımın yapılması durumunda bu sayı sadece bizim üniversitemizde değil diğer üniversitelerde de artacaktır. Huzur ve kültür şehri olan Konyanın ve üniversitemizin Yemenli öğrencilerden bu şekilde rağbet görmesi bizleri mutlu etti. SÜ olarak kriterler doğrultusunda Yemenden gelecek öğrencilere kapılarımız sonuna kadar açık.
     Açılışa, Yemen Eğitim Bakanı Abdurrezzak Yahya El-Eşvel, Yemen Teknik ve Mesleki Eğitim Bakanı Abdülhafiz El-Numan, Türkiyenin Sana Büyükelçisi Fazlı Çorman, Muş Valisi Ali Çınarlı, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şişman, Türkiye Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplumlar Başkanı Kemal Yurtnaç ve çok sayıda öğretim üyeleri katıldı.
     Fuarın 6 gün süreceği bildirildi.
    
     Muhabir: Muhammed Boztepe
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Türk Eğitim Fuarları Haftası açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER