Türk Eğitim Sen Amasya Şube Başkanı

Türk Eğitim Sen Amasya Şube Başkanı Terzi: -4+4+4 eğitim modeli milletimize ve eğitim camiasına dert+dert+dert getirmiştir


AMASYA (A.A) - Türk Eğitim Sen Amasya Şube Başkanı Kamil Terzi, 4+4+4 eğitim modeli, milletimize ve eğitim camiasına dert+dert+dert getirmiştir dedi.
     Terzi, düzenlediği basın toplantısında, 2012-2013 eğitim öğretim yılında başlanılan 4+4+4 eğitim modelinin başta eğitim camiası olmak üzere, veli ile öğrencilere yönelik çeşitli sorunları beraberinde getirdiğini savundu.
     Norm fazlası öğretmenlerin puan üstünlüğüne göre tespit edilerek boş olan yerlere tayin istemelerini, tayin istemeyenlerin de valilikçe zorunlu olarak atanacağı yönünde yaptırımlar olduğunu ifade eden Terzi, Bu durumda ortaokula dönüşen okullardaki sınıf öğretmenleri, ilkokula dönüşen okullardaki branş öğretmenlerinden puanı düşük olanlar norm fazlası olacak ve bu öğretmenler şu anda okuttukları sınıfları bırakarak 2. yarıyılda başka sınıflara ya da okullara gideceklerdir dedi.
     Bu uygulamanın dolayısıyla sadece öğretmenleri değil, öğrenci ve velileri mağdur edeceğini öne süren Terzi, şunları kaydetti:
     Sendikamız 4+4+4 eğitim modelinin tasarı halinden bugüne kadar hep İmam Hatip Orta Okullarının açılmasının ve seçmeli Kuran-ı Kerim dersinin okutulmasının doğru bir karar olduğunu ancak 1+5+3+4 şeklinde uygulanması gerektiğini belirtmiştir. Çünkü 5 yıldan 4 yıla düşürülen ilkokullardaki on binlerce sınıf öğretmeni norm fazlası olacak yani boşta kalacaktı. Nitekim dediğimiz gibi oldu. 4+4+4 eğitim modeli milletimize ve eğitim camiasına dert+dert+dert getirmiştir.
     Öğretmenlerin yarıyıla okullarını ve sınıflarını değiştirerek girmek zorunda kalacağını bu durumun öğrenciler açısından da iyi bir durum olmadığını vurgulayan Terzi, tek çarenin 1+5+3+4 sistemine geçmek olduğunu söyledi.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Türk Eğitim Sen Amasya Şube Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER