Türk Eğitim Sen Giresun Şube Başkanı

Türk Eğitim Sen Giresun Şube Başkanı Çetinkaya: -Öğretmenler maddi anlamda hak ettiği karşılığı almalıdır


GİRESUN (A.A) - Türk Eğitim Sen Giresun Şube Başkanı Arif Çetinkaya, Öğretmenler maddi anlamda hak ettiği karşılığı almalıdır dedi.
     Çetinkaya, yaptığı yazılı açıklamada, birinci derecenin dördüncü kademesine yükselmiş bir öğretmenin ek göstergesinin 3600e yükseltilmesi gerektiğini, öğretmenlerin bunu hak ettiğini belirtti.
     Öğretmenlerin bu haklarının verilmesi gerektiğini, bunun özellikle emeklilikte az da olsa rahatlama getireceğini ifade eden Çetinkaya, şunları kaydetti:
     Öğretmenler devletimizin ve milletimizin geleceğini yetiştirmektedirler. Bu açıdan baktığımızda öğretmenler toplumda en önemli görevi yürütmektedir. Yaptıkları eğitim ve öğretim işinde bu ağır sorumluluğu taşımaktadır. Çünkü öğretmenler insan yetiştirmekte, çocuklarımızı ve gençlerimizi geleceğe hazırlamakta, ülkesine, milletine hizmet edecek hale getirmektedir. Bu ağır sorumluluk öğretmenlerimizi bir hayli yıpratmaktadır. Ancak bunun karşılığını alamamaktadır. Öğretmenler maddi anlamda hak ettiği karşılığı almalıdır. Özellikle emeklilik zamanlarında zor şartlar altında yaşamak zorunda kalmaktadır. Halbuki bu problemi çözmek zor bir iş değildir.
    
     Muhabir: Gülizar Şenel
     Yayıncı: Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber Türk Eğitim Sen Giresun Şube Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER