Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı

Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 78. yılı -CHP Karabük Kadın Kolları Başkanı Ovacık: -Artık seçmek yetmiyor, seçilmek ve yönetmek istiyoruz


KARABÜK (A.A) - CHP Karabük İl Başkanlığı Kadın Kolları Başkanı Serpil Ovacık: Artık seçmek yetmiyor, seçilmek ve yönetmek istiyoruz dedi.
     Ovacık, 5 Aralık Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 78. yıl dönümü dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında, 78 yıl içinde kadınların siyasette aktif rol alamadığını söyledi.
     Seçme ve seçilme hakkının Türkiyede bir çok Avrupa ülkesinden önce verildiğini anımsatan Ovacık, şunları kaydetti:
     Anayasa ve yasa karşısında kadın ve erkek eşittir demek yeterli değildir. Kadınların Anayasa ve yasalar ile zorunlu kılınan özel önlemlerle destelenmediği sürece, sonuçlarda eşitlik sağlanamıyor. Seçme ve seçilme hakkı yurttaşlık hakkıdır. Anayasa ile güvence altına alınmış olan bu hak, erkek egemen yapının kontrolüne terk edilmemesi gerekir. Kadın hakları günümüzde tüm kadınlarımızın haklarını savunulması ve kadınlarımızı toplumun her alanında daha fazla yer almasını istiyoruz. Artık seçmek yetmiyor, seçilmek ve yönetmek istiyoruz.
    
     Muhabir: Faik Erez/Ahmet Özler
<< Önceki Haber Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER