Türk kardiyologlar, Kırgız meslektaşlarını eğitiyor

Türk kardiyologlar, Kırgız meslektaşlarını eğitiyor -Türk Kardiyoloji Derneğinin desteğiyle Kırgız kardiyologlar, Türk hekimlerinden uygulamalı eğitim alıyor -Kırgız kardiyolog Trişova: -Benim için çok faydalı oldu, öğrendiklerimi


TEKİRDAĞ (A.A) - Yavuz Karaduman - Türk Kardiyoloji Derneğinin desteğiyle Kırgız kardiyologlar, Türk hekimlerinden uygulamalı eğitim alıyor.
     Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Niyazi Güler, AA muhabirine Türk Kardiyoloji Derneğinin projesiyle periyodik olarak Türkiyeye gelen Kırgız kardiyologlarla çalıştıklarını, tecrübelerini aktardıklarını söyledi.
     Asistanları kardiyoloji uzmanı oldukları için sınava tabi tutmadıklarını belirten Güler, Türkçe bilmeleri şart koştuklarını anlattı.
     Misafirlerin ülkelerinden referans mektubuyla geldiklerini ifade eden Güler, şöyle devam etti:
     Türk Kardiyoloji Derneğinin de kabul etmesi gerekiyor çünkü asistanların masraflarını dernek karşılıyor. Uygulama kapsamında, bir Kırgız kardiyolog 6 ay bizimle çalışarak ülkesine döndü, yeni gelen Kırgız arkadaşımız bizimle anjiyo ünitesinde operasyonlara katılıyor. Şimdi Kazakistanla da benzer bir anlaşma yaptık.
     Burada, bu arkadaşlar Türkçelerini geliştiriyorlar ve Türkçe öğrendikten sonra da merkezimizde anjiyografi, EKO, yoğun bakım, servislerde hasta takibi gibi işleri öğrendikten sonra ülkelerine dönüyorlar ve burada öğrendikleri bilgi ve tecrübeleri taşımış oluyorlar.
     Iraktaki Türkmenlerin de asistanlık yapacağını bildiren Prof. Dr. Güler, birçok ülkeden yabancının Türkiyede çalışmalara katılmak istediğini söyledi.
    
     -Kırgız kardiyolog Trişova-
    
     Türk hekimlerine asistanlık yapan Kırgız kardiyolog Baktigül Trişova da 2 ay önce Tekirdağa geldiğini ifade ederek, Anjiyo ünitesinde EKO öğreniyorum. Hocalarımla anjiyo yapıyoruz, efor testi yapıyoruz. Türkiyeyi çok sevdim. Benim için çok faydalı oldu, burada öğrendiklerimi Kırgızistanda uygulayacağım diye konuştu.
    
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Türk kardiyologlar, Kırgız meslektaşlarını eğitiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER