Türk Kızılayının kan bağışı tırı Kütahyada

Türk Kızılayının kan bağışı tırı Kütahyada -Türk Kızılayı görevlisi Dr. Dönmez: Bir ünite kan, 3 kişinin hayatını kurtarır


KÜTAHYA (A.A) - Türk Kızılayınca yürütülen kampanya kapsamında kan bağışı tırı, Kütahyaya getirildi.
     Zafer Meydanındaki belediye önünde konuşlanan, gerekli testler uygulandıktan sonra bağışların kabul edildiği tırda, kampanyanın süreceği 7 günde toplanacak kanlar, Kütahya, Eskişehir, Afyonkarahisar ve Bilecikteki hastanelere dağıtılacak.
     Türk Kızılayı görevlisi Dr. Sinan Dönmez, AA muhabirine, sağlık bakımından kan bağışında bulunmanın hiçbir zararı olmadığını, aksine vücuda çok yararlı olduğunu söyledi.
     Verilen kanın yerine anında vücuttan genç hücreler dolaşıma katıldığı için bağışçının daha dinç ve canlı olduğunu, kandaki yüksek yağ oranının düştüğünü, kalp krizi riskinin azaldığını dile getiren Dr. Dönmez, şöyle konuştu:
     Kan bağışının, baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon, yorgunluk gibi rahatsızlıkların giderilmesinde çok büyük katkısı olur. Trafik kazasında yaralanan bir kimsenin, kan uyuşmazlığı olan bir bebeğin, kan bulunmazsa ölecek bir hastanın verdiğiniz kanla kurtulmasının manevi duygusu ölçülemez. Bir ünite kan, 3 kişinin hayatını kurtarır.
     Kütahyadaki kampanyamız 30 Eylül akşamına kadar devam edecek. 10.00-19.00 saatleri arasında bağışları kabul ediyoruz. Şu an çok iyi katılım var. Kütahya halkının desteğinin devamını bekliyoruz. Burada günde ortalama 80-90 ünite kan bağışı alıyoruz. Bölgemizde bağışlanan kanlar, Eskişehirde toplanıyor. Buradan da Kütahya, Eskişehir, Afyonkarahisar ve Bilecikteki hastanelere dağıtılıyor.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Türk Kızılayının kan bağışı tırı Kütahyada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER