Türk Kızılayı, teravih namazı saatlerinde kan

Türk Kızılayı, teravih namazı saatlerinde kan bağışı kabul edecek


KOCAELİ (A.A) - Türk Kızılayının Ramazan ayı içerisinde, gönüllü kan bağışındaki düşüşü önlemek için teravih namazı saatlerinde camilerde ve belediyelerce düzenlenen etkinliklerde gezici ekipler tarafından kan bağışı kabul edeceği bildirildi.
     İzmit Kızılay Kan Bağış Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Türk Kızılayının, 2005 yılında başlattığı ve Türkiyenin en güvenli kanı temin etmeye yönelik yürüttüğü Ulusal Güvenli Kan Temini Programını, Sağlık Bakanlığının himayesi altında, başarıyla sürdürdüğü ifade edilerek, bu kapsamda hem toplumun kan bağışı konusunda bilinçlendirilmesi çalışmalarını hem de kan bağışı kampanyaları gerçekleştirildiği ifade edildi.
     Özellikle yaz aylarında kan bağışında önemli oranda azalma olduğu kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Ramazan ayının bu yıl ve bundan sonraki birkaç yıl boyunca yaz aylarına denk gelmesi nedeniyle Türk Kızılayı Ramazan ayına yönelik kampanya başlatmıştır. Kampanyanın sloganı, Kan bağışına evet, tüm insanlığa hizmet olarak belirlendi. Kampanya kapsamında, Türk Kızılayı Kan Bağışı Merkezleri ve kan alma birimleri, akşamları da hizmet vermeye devam edecektir. Potansiyel bağışçılara ulaşabilmek adına teravih namazı saatlerinde camilerde ve belediyeler tarafından düzenlenen etkinliklere gezici ekipler gönderilecektir.
    
     Muhabir: Necdet Doğruyol
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Türk Kızılayı, teravih namazı saatlerinde kan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER