Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl

Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümü


ERZURUM (A.A) - Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Oltuda tören düzenlendi.
     İlçe Emniyet Müdürü Cenk Bozkurt ve beraberindekiler, Hükümet Meydanında bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunduktan sonra İlçe Şehitliğinde şehitler için dua okudu.
     Bozkurt, burada yaptığı konuşmada, "Teşkilatımızın 168. kuruluş yıl dönümünü kutluyor, bugünlere gelmemizde vatan uğruna canlarını seve seve vermekten kaçınmayan aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum" dedi.
     Daha sonra Belediye Sinema Salonunda devam eden törende, polis teşkilatını anlatan sinevizyon gösterisi yapıldı.
     Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Kaymakam Fatih Çobanoğlu, Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Burhan Aktaş, Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek ve Cumhuriyet Başsavcısı Ümit Ocak tarafından verildi.
     Emniyet Müdürü Bozkurt, 10 Nisan 1845te kurulan teşkilatın 168 yıldır güvenlik hizmeti sunduğunu ifade ederek, "Polisimiz vatandaşın her türlü can ve mal emniyetini güvence altına almak, toplumun korkusuzca hayatını sürdürmek için yedi gün 24 saat çalışmaktadır. Suç ve suçlularla mücadelede, olayların kısa sürede aydınlatılmasında halkımızın teşkilatımıza büyük katkısı vardır" diye konuştu.
    
     Muhabir: Murat Yıldız / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER