Türk Sağlık

Türk Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Olgun: 2012 yılı sağlık çalışanları için kabus oldu


KONYA (A.A) - Türk Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Hamza Olgun, 2012 yılının sağlık çalışanları için kabus yılı olduğunu savundu.
     Olgun, bir otelde yaptığı basın açıklamasında, resmi verilere göre sağlık çalışanlarının Mayıs ve Ekim aylarında 3 bin 84 şiddet olayına maruz kaldığını ifade etti.
     Dr. Ersin Arslanın bir hasta yakını tarafından 2012 yılında katledildiğini anımsatan Olgun, Acil Tıp Asistanı Dr. Melike Erdemin de Alo 184 Sabim Hattına gelen ihbar sonucunda hakkında soruşturma açılmasının ardından hayatına son verdiğini söyledi.
     Kamu hastane birliklerine geçişle birlikte tüm idareci sağlık çalışanlarının görevden alındığını belirten Olgun, şunları kaydetti:
     2011 yılında tüm sözleşmeliler kadroya geçmesine rağmen 2012 yılında Sağlık Bakanlığı sözleşmeli istihdamda ısrar etti. Sözleşmeli sağlık çalışanı sayısı 30 bini geçti. Memurlar ilk defa yapılan sözleşme ile yüzde 3lük zamma mahkum edildi. Sağlık çalışanları, döner sermaye ek ödemelerinden vergi alınması haksızlığı devam ettiği için 2012de de tüm memurlardan fazla vergi ödedi. 50 bine yakın sağlık çalışanının beklediği lisans tamamlama hakkı verilmedi. Sağlık çalışanlarının hali ortadadır. Sendika olarak sağlık çalışanlarının yanında olmaya devam edeceğiz.
    
     Yayıncı: Murat Aslan

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER