Türk sporcuların olimpiyatlardaki performansı

Türk sporcuların olimpiyatlardaki performansı -Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan: -Başarı neye göre başarı. Katılım sayısındaki artışsa başarı; başarı var. Altın madalya sayısını 1den 2ye çıkarmaksa başarı var. Olimpiyatta Türkiyeni


BURSA (A.A) - Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Türkiyenin 2012 Londra Olimpiyatlarında elde ettiği derecelerin farklı bakış açılarıyla değerlendirilebileceğini belirterek, Başarı neye göre başarı. Katılım sayısındaki artışsa başarı; başarı var. Altın madalya sayısını 1den 2ye çıkarmaksa başarı; var. Olimpiyatta Türkiyenin sıralamasını 38incilikten 33üncülüğe getirmekse başarı, o da var. Ama 2004 yılından bugüne 5 madalya noktasına gelmişseniz, geriye gidiş var demektir dedi.
     Baykan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2012 Londra Olimpiyatlarından önce belirledikleri program çerçevesinde, olimpiyatların hemen ardından spor ailesindeki paydaşlarla 8 toplantı yaptıklarını, bu toplantılarda temelde ne eksik, geleceğe yönelik neler yapmalıyız, geleceği nasıl planlamalıyız gibi konuları görüştüklerini söyledi.
     Toplantılarda, sporun sadece yarışmacı bakış açısıyla değerlendirilmemesi gerektiğinin ön plana çıktığını vurgulayan Baykan, bu çerçevede Türkiyede spor kültürünün oturmasına yönelik kapsamlı bir çalışma yapılması fikrinin ön plana çıktığını kaydetti.
     Sporun aileden başlaması gerektiğine inandığını ifade eden Baykan, bunun uzun vadede yetenekli sporcuların çıkmasına yardımcı olacağını belitti.
     Baykan, sporun tüm kesimlere yaygınlaşması için tesisleşme adına önemli adımlar atıldığını, bakanlığın ve yerel yönetimlerin bu yönde çok ciddi çalışmalar yaptığını anlatarak, 2002 yılında sadece 2 tesisin ihalesini yapan Türkiyeden 2012 yılında 395 tesis inşaatının fiilen gerçekleştirildiği bir Türkiyeye ulaşıldığını bildirdi.
    
     -Amacımız sporu çok daha fazla yaygınlaştırmak-
    
     Tesisleşmede gelinen noktanın orta ve uzun vadede sporcu ve uluslararası alanda elde edilen başarıya olumlu yansıyacağı düşüncesi taşıdığını kaydeden Baykan, şunları söyledi:
     Başarı neye göre başarı. Katılım sayısındaki artışsa başarı; başarı var. Altın madalya sayısını 1den 2ye çıkarmaksa başarı; var. Olimpiyatta Türkiyenin sıralamasını 38incilikten 33üncülüğe getirmekse başarı, o da var. Ama 2004 yılından bugüne 5 madalya noktasına gelmişseniz, geriye gidiş var demektir. 1500 metre finalinde iki Türk kızının ilk iki sırayı elde etmesi ve İngilterede 80 bin kişilik Olimpiyat Stadında İstiklal Marşımızın söylenmesi bizim adımıza ilk defa yaşanan bir hadisedir. Amacımız sporu çok daha fazla yaygınlaştırmak. Bakanımızın bir sözü var; eşofmanı pijama olarak kullanmaktan tamamıyla çıkarmak. Bu sözü bir slogan haline getirdik.
    
     -Başarılı sporculara verilen ödüller-
    
     Mehmet Baykan, başarılı sporculara verilen ödüllerle ilgili yeni bir düzenleme yapılacağını da belirtti.
     2012 Londra Olimpiyatları ve Paralimpik Olimpiyatlarına katılan her sporcu ve antrenörüne 60 altın verildiğini anımsatan Baykan, Bundan sonrası için ödüllerin veriliş şekli ve ödüllerin değerlendirilmesiyle ilgili bir çalışma yapılacak. Özellikle gençler kategorisi ödülleriyle ilgili bir çalışmamız olacak diye konuştu.
    
     Muhabir: Vedat Yücebaş
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Türk sporcuların olimpiyatlardaki performansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER