Türkçe dersindeki metin, engellilere umut oldu

Türkçe dersindeki metin, engellilere umut oldu -Konuşabilmek ne güzel metnini okuyan öğrencilerin başlattığı mavi kapak toplama kampanyası engelleri kaldırdı


KASTAMONU (A.A) - Kastamonunun Abana ilçesinde kapak toplama kampanyası kapsamında alınan tekerlekli sandalyeler ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.
     Abana Atatürk İlköğretim Okulu 3/b sınıfı öğrencilerinin öncülüğünde başlatılan kapak toplama kampanyası kapsamında temin edilen pet şişe kapaklarıyla alınan 2 adet tekerlekli sandalye düzenlenen, programla ihtiyaç sahiplerine hediye edildi.
     Sınıf öğretmeni Göksel Şavak, tekerlekli sandalyelerin tesliminde yaptığı konuşmasında, kampanyayı amacına uygun bir şekilde tamamlamaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.
     Şavak, kampanyanın, Türkçe dersindeki Konuşabilmek ne güzel metninin okunduğu sırada öğrencilerin Engelli arkadaşlarımız için ne yapabiliriz- sorusu üzerine yapılan fikir alışverişleri sonucu başladığını belirtti.
     Kısa sürede kampanyanın büyüdüğünü anlatan Şavak, Okul Müdürümüz Süleyman Ertürkün desteğiyle kapak toplama etkinliğimize ilgi her geçen gün arttı. Öğrencilerimizde tek tek esnafları dolaşarak temin ettikleri kapakları okula getirdi ve kapaklar burada çuvallara konularak biriktirildi dedi.
     Şavak, konuşmasına şöyle devam etti:
     Bir engelli aracı alabilmek için 250 kilo kapağa ihtiyacımız vardı. Konuyu daha önce ilçemizde gören yapan şu an İzmir Narlıdere Kılıçarslan İlkokulunda Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Mehmet Şahin hocamızla paylaştık. Kendisinin İzmirde kapak toplama kampanyasına büyük katkı sağladığını duymuştuk. Bizim kampanyamızla da yakından ilgilendi ve kısa bir sürede 500 kilo kapak temin eederek 2 adet tekerlekli sandalyenin okulumuza ulaşmasını sağladı.
     Program sonunda, tekerlekli sandalyelerden bir tanesi Muhammed Ali Çelike bir tanesi de Çatalzeytin ilçesinde yaşayan Fatih Topçuoğluna evinde yapılan ziyaretle teslim edildi.
    
     Muhabir: Semih Yüksel
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Türkçe dersindeki metin, engellilere umut oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER