Turkish Airlines World Golf Final

Turkish Airlines World Golf Final -Dünyaca ünlü golfcülerin amatörlerle yapacağı maçlar öncesi kura çekildi


ANTALYA (A.A) - Turkish Airlines World Golf Final turnuvası çerçevesinde dünyaca ünlü golfcülerin amatör golfcülerle yapacağı maçlar öncesi kura çekildi.
     Dünyaca ünlü golfcüler ile Türkiye Golf Federasyonu (TGF) Başkanı Ahmet Ağaoğlu, AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, iş adamları Mustafa Koç ve Kaya Çilingiroğlu gibi ünlü isimlerin yer aldığı amatör golfcüleri bir araya getirecek turnuva, yarınki final karşılaşmasının ardından başlayacak.
     Serik ilçesine bağlı Belek beldesindeki Kempinski Otelde gerçekleşen kura çekimi sonunda, Tiger Woodsun birinci takımında Ahmet Ağaoğlu, Fikret Öztürk ve Selçuk Çetin, ikinci takımında ise Mustafa Koç, Duncan Blake ve Angus Mackenzie yer aldı.
     Kura çekimiyle Rory Mcllroyun birinci takımı Selahattin Özdoğan, Serra Tokar ve Zeki Koen, ikinci takımı ise Muzaffer Çapkınoğlu, Dominuque Foos ve Cavit Özyardımcıdan oluştu.
     Öte yandan, TGF tarafından Ardahan, Erzurum ve Ağrıdan getirilen genç golfcüler Mahmut Yaşar, Fulya Yurt ve Doğancan Atıcı da turnuvaya katılacak. Genç golfcüler, ünlü golfcü Hunter Mahanın takımında mücadele edecek.
    
     -Ahmet Ağaoğlu-
    
     TGF Başkanı Ahmet Ağaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu tür turnuvaların bir tür ticari organizasyonlar olduğunu söyledi.
     Amaçlarının devlete yük getirmeden federasyon olarak turnuvanın finansını sağlamak olduğunu dile getiren Ağaoğlu, Bütün federasyonların devlet desteğine ihtiyacı var ve bu da zaten yapılıyor. Ancak biz bu kez böyle bir yöntem bulduk ve böyle bir turnuva düzenleyerek kendi finansımızı sağladık. Her amatör golfcünün hayali, dünya sıralamasındaki ünlü golfcülerle oynamaktır dedi.
     Turnuvada bir takım oluşturduklarını ve bu takıma doğu bölgesinden gelen çocukları yerleştirdiklerini ifade eden Ağaoğlu, Doğu bölgesinden gelen çocuklarımız için inanılmaz bir tecrübe olacak. Çocuklarımız çok mutlu. İnşallah ilerleyen yıllarda bu çocuklar, profesyonel sporcularla aynı sahada mücadele edeceklerdir diye konuştu.
    
     -Genç golfcüler-
    
     Ağrıdan gelen golfcülerden Mahmut Yaşar da turnuvaya katıldığı için çok mutlu olduğunu söyledi. Ağrıda spor salonunda ve meralarda antrenman yaptıklarını belirten Yaşar, TGF sayesinde böyle bir turnuvaya katıldıklarını kaydetti.
     Ardahandan getirilen Doğancan Atıcı ise 7 yıldır golf oynadığını ve ilk kez böyle bir profesyonel organizasyona katıldığını ifade etti. Atıcı, dünyaca ünlü golfcülerle bir arada bulunmanın heyecan verici olduğunu dile getirdi.
     Turnuvaya Erzurumdan katılan Fulya Yurt ise kışın spor salonunda, yaz aylarında ise Cemal Gürsel Stadyumunda golf oynadığını söyledi. Birçok turnuvaya katıldığına değinen Yurt, Tiger Woods gibi dünyaca ünlü golfcüleri görmek bizim için hayaldi ama gerçekleşti. Şimdi ise bu isimlerle golf oynayacağız. Bunu sağlayan başkanımız Ahmet Ağaoğluna teşekkür ediyoruz dedi.
    
     Muhabir: Okan Özer / İlknur Çetinbaş
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Turkish Airlines World Golf Final Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER