Turkish Airlines World Golf finali

Turkish Airlines World Golf finali -Türkiyenin ilk profesyonel golf turnuvası olan Turkish Airlines World Golf final turnuvasında kupanın sahibi, rakibi Lee Westwoodu mağlup eden İngiliz golfçü Justin Rose oldu (Fotoğrafl


ANTALYA (A.A) - Türkiyenin ilk profesyonel golf turnuvası olan Turkish Airlines World Golf final turnuvasında kupanın sahibi, İngiliz golfçü Justin Rose oldu.
     Türk Hava Yollarının ana sponsorluğunda Türkiye Golf Federasyonu tarafından Antalya Golf Kulübü PGA Sultan sahasında düzenlenen turnuvanın final karşılaşmasında, dün Tiger Woodsu mağlup eden Justin Rose ile Charl Schwartzeli eleyen Lee Westwood mücadele etti.
     Son deliğe 66 vuruş yaparak ulaşan Justin Rose, rakibi Lee Westwoodun son deliğe 67 vuruşla ulaşması üzerine 1 farkla turnuvanın galibi oldu.
     Karşılaşmanın ardından düzenlenen törende Rose, birincilik kupasını Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu ve THY Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcısı Faruk Çizmecioğlunun elinden aldı.
     Kupa töreninde konuşan Justin Rose, turnuva için gelmeden önce Türkiyeyi çok iyi bilmediğini, ancak karşılaştığı misafirperverlikten çok etkilendiğini söyledi. Zor, ancak keyifli bir parkurda mücadele ettiklerini kaydeden Rose, kupayı almaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.
     Öte yandan, Dünya Golf Sıralamasında ilk sırada yer alan Rory Mcllroy, Hunter Mahan ile turnuvayı son sırada tamamlarken, 3-4. sırada Tiger Woods ile Charl Schwartzel, 5-6. sırada ise Matt Kuchar ile Webb Simpson yer aldı.
     Turnuvada bugün ayrıca Pro-Am karşılaşmaları da gerçekleştirilecek. Pro-Am karşılaşmalarında dünyaca ünlü 8 golfçü, aralarında Mustafa Koç, Kaya Çilingiroğlu gibi isimlerin de yer aldığı amatörlerle golf oynayacak.
    
     Muhabir: Bekir Bektaş
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Turkish Airlines World Golf finali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER