Türkiyede kadın istihdamı

Türkiyede kadın istihdamı -Çalışma Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilmesi Bölgesel Konferansı Malatyada gerçekleştirildi


MALATYA (A.A) - Çalışma Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilmesi Bölgesel Konferansı, Malatyada gerçekleştirildi.
     Malatya İl Müdürü Vahap Toman, Anemon Otelde düzenlenen toplantının açılışında, Türkiye Cumhuriyeti ve AB işbirliğinde hayata geçirilen Tek Kanatla Uçmam projesinin 43 ilde uygulandığını söyledi. Proje kapsamında yaklaşık 10 bin kadının mesleki beceri eğitimleri aldığı ve iş hayatına hazır, donanımlı bir hale geldiğini belirtti.
     Proje kapsamında Malatyada da halen devam eden 3 projeyle kadınlara mesleki beceri kazandırıldığını anlatan Toman, ayrıca uzmanlarının kadın istihdamını artırmak için ciddi çalışmalar yaptığını anlattı.
     Kurumlarına kayıtlı 26 bin 900 işsiz bulunduğunu dile getiren Toman, bunun 9 bin 993ünün kadın olduğunu, bunlardan bin 146sının Ağustos sonu itibariyle işe yerleştirildiğini kaydetti. Ancak erkeklere oranla kadınların işe yerleştirme oranlarının yüzde 26 olduğunu ifade eden Toman, bunun da düşük bir oran olduğunu vurguladı.
     Malatyada kadın istihdamı açısından bir problemleri olmadığını söyleyen Toman, organize sanayi bölgesindeki işletmelerin ciddi oranda kadınları istihdam ettiklerini kaydetti.
     Toplantıda, İşgücü Piyasası Analizi Kilit Uzmanı ve proje yürütücülerinden Hayati Körpe, kadın istihdamına ilişkin 5 pilot ilde yapılan iş gücü piyasası araştırma bulgularını sundu.
     Türkiyede 15 yaş üstü faal nüfusun 54 milyon 599 bin olduğunu kaydeden Körpe, iş gücüne dahil olmayan nüfusun yüzde 71,5ini kadınların oluşturduğunu söyledi. Körpe, geleneksel kültürel yapı ve toplumsal cinsiyet ayrımı, ev işleri, çocuk, yaşlı bakımı sorumluluklar, erkeklerin kadınların çalışmalarına bakışı, eğitim düzeyinin düşük ve mesleki eğitimin yetersiz olması gibi sebeplerin kadın istihdamının önündeki engeller olduğunu vurguladı.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Türkiyede kadın istihdamı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER