Türkiyenin IMFye borcunun kapanması

Türkiyenin IMFye borcunun kapanması -Mersin GİAD Yönetim Kurulu Başkanı Gürsoy: -"Son yıllarda istikrarlı bir çalışma yürüten Türkiye, IMFye olan borcunu da kapatmasıyla birlikte dünya ekonomi piyasalarındaki gücünü de bir


MERSİN (A.A) - Mersin Girişimci İşadamları Derneği (Mersin GİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Alper Gürsoy, son yıllarda istikrarlı bir çalışma yürüten Türkiyenin, IMFye olan borcunu da kapatması ile birlikte dünya ekonomi piyasalarındaki gücünü de bir kez daha ortaya koyduğunu bildirdi.
     Gürsoy, yaptığı yazılı açıklamada, 2013 yılında 412 milyon dolar borcun ödenmesiyle Türkiyenin IMFye olan borcunun kapanmasının gururunu yaşadıklarını belirtti.
     Borcun kapanmasının Türkiye için önemli bir adım olduğunu ifade eden Gürsoy, şunları kaydetti:
     "Son yıllarda istikrarlı bir çalışma yürüten Türkiye, IMFye olan borcunu da kapatması ile birlikte dünya ekonomi piyasalarındaki gücünü de bir kez daha ortaya koydu. İlerleyen süreçte kredi almak yerine IMFye kredi veren ülke konumuma gelecek olan ülkemiz, daha da güçlenerek lider konumdaki ülkeler arasındaki yerini alacaktır" ifadelerini kullandı.
     Gürsoy, Türkiyenin bu süreci iyi değerlendirmesi gerektiğine dikkati çekerek "Önemli olan bu sürecin iyi değerlendirilerek, sağlıklı planlama yapılması. Ekonomide söz sahibi dünyanın sayılı ülkeleri arasına girecek olan Türkiyeyi daha aydınlık gelecek bekliyor" ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Türkiyenin IMFye borcunun kapanması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER