Türkiyeye sığınan Suriyeliler

Türkiyeye sığınan Suriyeliler -Şanlıurfa Valisi Güvenç: -Özelikle bizim ilimizde hiçbir sıkıntı yok diyebiliriz, çok şükür en çok mülteci alan il olarak bunu rahatlıkla ifade ediyorum -İfade edildiğinin aksine mülteciler


ŞANLIURFA (A.A) - Mehmet Güldaş - Eşber Ayaydın -Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye gelen Suriyelilerin dörtte birinin barındığı çadır kentlere ev sahipliği yapan Şanlıurfada, sığınmacılara her türlü imkan sağlanıyor. Sığınmacı Suriyelilerle ilgili hiç bir sıkıntı yaşanmadığı bildirildi.
     Suriye sınırındaki Ceylanpınar ve Akçakale ilçelerine kurulan yaklaşık 25 bin kişinin yaşamını sürdürdüğü Telhamut ve Süleyman Şah çadır kentlerinde sığınmacılar, misafir konforunda ağırlanıyor.
     Tesis bünyesinde hizmet veren sahra hastanesinde sağlık hizmeti alan Suriyeliler, kadın ve erkekler için çeşitli branşlarda açılan kurslarda kendilerini geliştirme imkanı buluyor. Çocuklar ise kreşlerde eğitim alıyor.
     Günde 3 çeşit sıcak yemek hizmeti verilen, ibadet ve toplantı mekanlarının bulunduğu çadır kentler, özel güvenlik personeli ve polis ekiplerince 24 saat boyunca korunuyor.
     Kimi Suriyeliler, çadır kentlerde kaldıkları süre boyunca Türkiyede yaşayan akrabaları tarafından da ziyaret ediliyor.
    
     -Şanlıurfa Valisi Güvenç-
    
     Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, sığınmacıların durumuna ilişkin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Özelikle bizim ilimizde hiçbir sıkıntı yok diyebiliriz, çok şükür en çok mülteci alan il olarak bunu rahatlıkla ifade ediyorum dedi.
     Güvenç, Suriyeliler ile ilgili çeşitli sıkıntılar olduğu yönünde basında haberler çıktığının hatırlatılması üzerine, söz konusu haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve çok abartılı olduğunu belirtti.
     Elbette işin tabiatı gereği ufak tefek problemler, sorunlar olabilir. Bugün 15 bin kişilik kamplardan bahsediyoruz diyen Vali Güvenç, kamptaki mültecilerin kendi aralarında ya da çevreyle bazı küçük sorunlar yaşanabileceğini, bunların abartılmaması gerektiğini ifade etti.
     Bu tür konuların üstesinden gelinebilecek olaylar olduğunu anlatan Güvenç, şunları kaydetti:
     Özelikle bizim ilimizde hiçbir sıkıntı yok diyebiliriz, çok şükür en çok mülteci alan il olarak bunu rahatlıkla ifade ediyorum. Üstesinden gelemeyeceğimiz problem yok hem mültecilere gerekli insani yardımı sağlıyoruz, insani bir yaşam ortamı sunuyoruz hem de çevreyle uyum konusuna herhangi bir sıkıntı çıkmasına izin vermiyoruz. Böyle bir sıkıntı yok, bu haberleri abartılı buluyorum, doğru bulmuyorum, bir mevcut sorun var, yaşanan sorun var ama el birliğiyle insani görevlerimizi unutmadan büyük devlet olmanın gerekliliğini yerine getirerek mültecilerin ülkemizdeki durumunu iyi yönettiğimizi düşünüyorum.
    
     -Mülteciler mevcut duruma saygılı
    
     Vali Celalettin Güvenç, kamplarda yeme içme ve özellikle de içme suyunda hijyenik şartların yerine getirildiğini ifade etti.
     Suriyelilere, sağlık, eğitim hizmetleri ve spor alanlarının yanı sıra bilgisayar odalarıyla her türlü imkanı sağladıklarını anlatan Güvenç, İfade edildiğinin aksine mülteciler mevcut duruma saygı duyuyorlar, müteşekkirler. Yine altını çizerek söylüyorum, elbette ufak tefek sorunlar var ve olacaktır da yani 15 bin kişilik bir kampta bir adam evinden barkından ayrılmış, işinden gücünden olmuş, bizim sağladığımız imkanlar sonuçta geçici çözümler ve insana geçici rahatlık sağlayan ortamlar, bunların hepsi çözülen, çözülebilen ve tarafımızdan çözülebilecek sorunlar, kaygılanabilecek bir şey yok diye konuştu.
    
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Türkiyeye sığınan Suriyeliler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER