Türkiyeye sığınan Suriyeliler

Türkiyeye sığınan Suriyeliler -Osmaniyedeki öğrenci yurtlarında kalan Suriyeli sığınmacılar, çadırkente naklediliyor


OSMANİYE (A.A) - Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan ve Osmaniyedeki öğrenci yurtlarına yerleştirilen Suriyelilerin Cevdetiye Beldesinde kurulan çadırkente nakilleri başladı.
     Yaklaşık bir aydır Fen Lisesi Yurdu ve Atatürk Öğrenci Yurdunda kalan 500 Suriyeli sığınmacı, Cevdetiyedeki çadırkentin tamamlanmasının ardından buraya nakledilmeye başlandı.
     Adananın Ceyhan ilçesi ve Gaziantepin İslahiye ilçesinden otobüs ve minibüslerle getirilen, aralarında yaşlı ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 2 bin Suriyeli sığınmacı da Cevdetiyedeki çadırkente yerleştiriliyor.
     Çadırkente girerken zafer işareti yapan Suriyeliler, kayıt işlemlerinin ardından çadırlarına yerleştiriliyor.
     Bazı çalışmaların halen sürdüğü çadır kentte, sığınmacılar için yatak ve nevresimler sabah saatlerinde getirildi. Çadırkentin giriş kapısında da geniş güvenlik önlemi alındı.
     249 dönüm arazi üzerine kurulan 2 bin çadırlık Cevdetiye çadırkentinde 10 bin Suriyeli sığınmacının konaklaması planlanıyor.
     Bu arada, Osmaniyede YURTKUR öğrenci yurdunda kalan yaklaşık bin Suriyelinin ise bugün minibüslerle İslahiyeye gönderileceği öğrenildi.
     Bir yandan Suriyelilerin nakilleri devam ederken, boşaltılan yurtlarda yeni eğitim öğretim dönemi için temizlik işlerinin de başladığı görüldü. YURTKUR öğrenci yurdunun çevre duvarında boyama çalışmaları başlatıldı.
    
     Muhabir: Tuğba Temir / Tevfik Işık
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Türkiyeye sığınan Suriyeliler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER