Türkiye 16 Yaş Altı Futbol Şampiyonası

Türkiye 16 Yaş Altı Futbol Şampiyonası -Kütahyada birinci kademe maçları başladı


KÜTAHYA (A.A) - Türkiye Futbol Federasyonunca (TFF) düzenlenen Türkiye 16 Yaş Altı Futbol Şampiyonasının Kütahyadaki birinci kademe maçları başladı.
     Kütahya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonundan (ASKF) yapılan yazılı açıklamaya göre, birinci kademe karşılaşmaları, 56 ilden 95 takımın katılımıyla Edirne, Tekirdağ, Sakarya, Bilecik, Uşak, Kütahya, Aydın, Burdur, Denizli, Adana, Malatya, Gaziantep, Çorum, Trabzon, Sinop ve Bolu grup merkezlerinde oynanıyor. Grup merkezlerinden 15inde 6şar, birinde ise 5 takım yer alıyor.
     Kütahyadaki birinci kademe maçlarında, (A) Grubunda Eskişehir Şekerspor, İstanbul Başakşehirspor, İzmir Yeşilovaspor, (B) Grubunda da Sakarya Erenlerspor, Balıkesir Burhaniye Belediyespor, İstanbul Tepebağ Kültürspor mücadele ediyor.
     İlk gün, Eskişehir Şekerspor ile İstanbul Başakşehirspor 2-2 berabere kaldı, Burhaniye Belediyespor ise Sakarya Erenlersporu 3-1 yendi.
     (A) Grubunda, İzmir Yeşilovaspor-Eskişehir Şekerspor, İstanbul Başakşehirspor-İzmir Yeşilovaspor, (B) Grubunda, İstanbul Tepebağ Kültürspor-Sakarya Erenlerspor, Burhaniye Belediyespor-İstanbul Tepebağ Kültürspor maçları yapılacak ve gruplarında birinci olacak iki takım, 10 Haziranda 30 Ağustos Stadında finalde karşılaşacak.
     Finali kazanacak takım, diğer 15 grup merkezinin birincileriyle 4erli 4 grupta daha sonra belirlenecek kentlerde gerçekleştirilecek ikinci kademede tek maçlı lig usulüyle mücadele edecek. İkinci kademeyi birincilikle tamamlayacak 4 takım da Türkiye şampiyonu olabilmek için final maçlarında birbirleriyle oynayacak.
     Bu arada, şampiyonada Kütahyayı temsil eden iki ekipten Özel İdare Köy Hizmetleri, Denizli grup merkezinde Antalya Özerspora 4-1 yenildi, TKİ Tavşanlı Linyitspor da Aydın grup merkezinde Bornova Belediyespor ile 3-3 berabere kaldı. Gruplardaki ikinci ve son maçlarda, Özel İdare Köy Hizmetleri ile Ankara BUGSAŞ Spor, TKİ Tavşanlı Linyitspor ile Yeni Milasspor karşılaşacak.
    
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Türkiye 16 Yaş Altı Futbol Şampiyonası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER