Türkiye Çim Hokeyi Şampiyonası Diyarbakırda başladı

Türkiye Çim Hokeyi Şampiyonası Diyarbakırda başladı


DİYARBAKIR (A.A) - 18 Yaş Altı Bay-Bayan Açık Alan Hokeyi Kulüpler ve İl Karmaları Türkiye Şampiyonası Diyarbakırda başladı.
     Gaziantep, Ankara, Konya, Diyarbakır, Muğla, Batman, Amasya, Antalya, Kahramanmaraş, Osmaniye, Malatya, Bolu, Trabzon ve Zonguldak illerinden 16sı kız, 34 takımın yer aldığı şampiyona, Seyrantepe Spor Kompleksinde düzenlendi.
     Açılış töreninde konuşan Vali Mustafa Toprak, Diyarbakırda şampiyonanın düzenlenmesine katkı sunan Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakana teşekkür ederek, bu tür organizasyonlar sayesinde kente gelen sporcularla ön yargıların kırıldığını söyledi.
     Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan ise 3 yıl önce yine Diyarbakırda düzenledikleri organizasyon nedeniyle çok eleştiri aldıklarını ancak artık bu tür eleştirilerin yapılmadığını kaydetti.
     Şampiyona ile Diyarbakırın gerçek imajının ortaya çıkmasına katkı sunmaya gayret gösterdiklerini dile getiren Karakan, "Şampiyona için 600ü sporcu, 800 kişi Diyarbakıra geldi. Yoğun bir katılım olması bizler için sevindiricidir. Bu çözüm sürecinin Diyarbakıra yansımasıdır. Şampiyonaya Diyarbakırdaki tüm kurumlar destek veriyor" diye konuştu.
     Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürü Abdüllatif Umut da son dönemde Diyarbakırın çok sayıda büyük spor organizasyonuna ev sahipliği yaptığını vurgulayarak, bunun ile büyük katkısı olduğunu ifade etti.
    
     Muhabir: Özgür Ayaydın / Ömer Hakan Kibar
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Türkiye Çim Hokeyi Şampiyonası Diyarbakırda başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER