Türkiye Ermenileri Patrik Genel Vekili Ateşyan

Türkiye Ermenileri Patrik Genel Vekili Ateşyan Sivrihisarda -Ateşyan, restorasyonu süren kiliseyi ziyaret etti


ESKİŞEHİR (A.A) - Türkiye Ermenileri Patrik Genel Vekili Başpiskopos Aram Ateşyan ve beraberindeki heyet, Sivrihisarda restorasyonu süren kilisede incelemelerde bulundu.
     Ateşyan ve beraberindekiler Sivrihisarda önce tarihi Ulu Cami, Alemşah Kümbeti ve Sivrihisar Belediye Başkan Vekili Çetin Kavası ziyaret etti. Ziyaretlerin ardından ilçede restorasyonu devam eden Surp Yerortutyun Kilisesinde incelemelerde bulunan heyet, Başpiskopos Aram Ateşyan başkanlığında ayin gerçekleştirdi.
     Kilisenin çıkışında açıklama yapan Aram Ateşyan, restorasyon çalışmalarını yerinde görmek için Sivrihisara geldiklerini söyledi.
     Kilisedeki çalışmalardan dolayı Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günaya teşekkür eden Aram Ateşyan, şöyle konuştu:
     Eksikleri olmasına rağmen kilise restorasyonunun layıkıyla devam ettiğini görmek bizlere mutluluk vermiştir. Burası, ibadethane olmasının yanında tarihi bir mekandır. İster kilise olsun, ister cami olsun, ister cemevi olsun, her türlü tarihi mekanın korunması taraftarıyız. Uzun yıllardan beri Sivrihisara gelmemiştik. Ben ve arkadaşlarım ilk defa geliyoruz. Umarım ki bu son olmaz. Kültür Bakanımızın izni olursa senede bir defa burada da ibadet etmek isteriz. Ben buradan Ruhani Meclis adına Kültür Bakanımıza, Belediye Başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.
     Aram Ateşyan, kilisenin açılışına da gelmek istediklerini sözlerine ekledi.
     Heyet daha sonra ilçeden ayrıldı.
    
     Muhabir: Aydoğan Altın / Sinan Balcıkoca
     Yayıncı: Mürsel Çetin / İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Türkiye Ermenileri Patrik Genel Vekili Ateşyan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER