Türkiye Kamu

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Koncuk: -Kürtçenin seçmeli ders olması hem siyaseten hem de eğitim açısından yanlış bir karardır


ÇORUM (A.A) - Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Kürtçenin seçmeli ders olması hem siyaseten hem de eğitim açısından yanlış bir karardır dedi.
     Türkiye Kamu-Senin Çorumdaki hizmet binasının açılışında konuşan Koncuk, Kürtçenin okullarda seçmeli ders olarak okutulması konusuna değinerek, her milletin kendi dilini konuşma ve öğrenme hakkına sahip olduğunu ancak bu kararın PKKyı sevindireceğini ileri sürdü.
     Kürt vatandaşların Kürtçenin seçmeli ders olmasıyla ilgili bir talepleri olduğuna inanmadığını belirten Koncuk, şunları kaydetti:
     Devletin asli görevi, resmi dil olan Türkçeyi öğretmektir. PKKnın bir mevzi daha kazandığı anlamına gelen bu kararı destekleyenler şunu bilsin ki bunun devamı, anadilde eğitim ve özerklik isteği olacaktır. Kürtçenin seçmeli ders olması hem siyaseten hem de eğitim açısından yanlış bir karardır. Kesinlikle bu kararı doğru bulmuyorum. Kürtçe eğitim PKK kontrolündeki öğretmenlerce verilecektir, bunu kınıyorum.
     Konuşmanın ardından yeni hizmet binasının açılışı yapıldı.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: Orhan Topal

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER