Türkiye Matbaa Dernekleri Federasyonu 4. Başkanlar

Türkiye Matbaa Dernekleri Federasyonu 4. Başkanlar Konseyi Toplantısı -Toplantıya 25 ilden 60 matbaacı katıldı


SAKARYA (A.A) - Sakarya Matbaacılar Derneğince (SAMATDER) Adapazarı ilçesinde düzenlenen Türkiye Matbaa Dernekleri Federasyonu 4. Başkanlar Konseyi Toplantısına 25 ilden 60 matbaacı katıldı.
     Orhangazi Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda konuşan Federasyon Başkanı Hüseyin Gürbüz, Türkiyede kazanç alanında matbaacılık sektöründe çöküş yaşadıklarını, çöküşe çözüm üretmek istediklerini söyledi.
     Gürbüz, 3-4 ayda bir toplantı düzenlediklerini ve toplantılara Türkiyenin çeşitli illerinden matbaacıların katıldığını belirterek, Türkiyede gelir alanında matbaacılık sektörü çöküş yaşamaktadır. Bu çöküşe ortak sorunlarımıza çözüm üretmek zorundayız. Çalışan eleman sayımızda da azalma var. Sorunlarımızın çözümüyle ilgili net sonuç almak istiyoruz. Burada da artık bunun noktasını koyalım şeklinde konuştu.
     Sakarya Matbaacılar Derneği Başkanı Kadir Çolak ise Sakaryada da matbaacılık sektörünün sıkıntılı günler geçirdiğini anlattı.
     Çolak, sorunları Türkiye genelindeki toplantılarda dile getirdiklerini ifade ederek, Türkiyedeki matbaa sektörü yurt dışından gelen makinelerin piyasaya girmesiyle teknolojiye yetişemeyen iş yerlerinde büyük sıkıntılar meydana getirmiştir. Bu toplantılarda bu sıkıntıların çözümü için mücadele ediyoruz. İnşallah çözüm noktasına da ulaşacağız dedi.
    
     Muhabir: Çağrı Turgut
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Türkiye Matbaa Dernekleri Federasyonu 4. Başkanlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER