Türklerin Anadoludan Rumeliye geçişinin 658. yıl

Türklerin Anadoludan Rumeliye geçişinin 658. yıl dönümü -Gelibolunun Bolayır beldesinde tören düzenlendi


ÇANAKKALE (A.A) - Türklerin Anadoludan Rumeliye geçişinin 658. yıl dönümü dolayısıyla Gelibolunun Bolayır beldesinde tören düzenlendi.
     Gazi Süleyman Paşa Türbesi ve Vatan Şairi Namık Kemalin mezarına çelenk konulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
     Gazi Süleyman Paşanın biyografisinin okunduğu törende, Türklerin Anadoludan Rumeliye geçişinin tarihteki önemi anlatıldı.
     Bolayır Belediye Başkanı Cavit Sezer, törende yaptığı konuşmada bu günün, Türklere Avrupa kapılarının açıldığı gün olduğunu söyledi.
     Sezer, 658 yıl önce Gazi Süleyman Paşa komutasındaki askerlerin canları ve kanları pahasına Avrupaya ayak bastığını belirterek, Rumelinin fethi, İstanbulun fethine vesile olmuştur. Türk tarihinde ulusumuzun geleceğini belirleyen ve önünde yeni ufuklar açan önemli, tarihi olaylar vardır. Bu olaylardan birisi de Türklerin Rumeliyi fethidir dedi.
     Konuşmanın ardından, Mehter Takımı konser verdi, öğrenciler şiirler okudu ve halk oyunları gösterisi sunuldu.
     Törene, Gelibolu Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Lapseki Kaymakamı İsmail Ayhan Tavlı, 18. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Gökhan Gökay, belediye başkanları ile davetliler katıldı.
     (EÖ-BYR-EHK)
<< Önceki Haber Türklerin Anadoludan Rumeliye geçişinin 658. yıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER