Türkmen heyetten Bursagaza ziyaret

Türkmen heyetten Bursagaza ziyaret -Türkmenistan Enerji Bakanı Murat Artykov ve beraberindeki heyet ile bu ülkede yatırımları olan Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Bursagazı ziyaret etti


BURSA (A.A) - Türkmenistan Enerji Bakanı Murat Artykov ve beraberindeki heyet ile bu ülkede yatırımları olan Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Bursagazı ziyaret etti.
     Bursagazdan yapılan yazılı açıklamaya göre, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalıkın hissedarı olduğu Bursagaz, Türkmenistan Enerji Bakanı Murat Artykov, Aşkabat Valisi ve Belediye Başkanı Şamuhammed Durduliyev, Türkmenistan İstanbul Başkonsolosu Orazmukhadev Chariyev, Çalık Enerji Genel Müdürü Osman Saim Dinç, GAP İnşaat Türkmenistan Ülke Direktörü Ömer Aydın, Çalık Enerji Güç Sistemleri Direktörü Yıldıray Tınarı ağırladı.
     Enerji üretimi, enerji iletimi, enerji dağıtımı ve SCADA hakkında bilgi alan heyet, Bursagaz Genel Müdürlüğü ve Nilüferköy Doğalgaz Ana Dağıtım İstasyonunda incelemelerde bulundu, ayrıca Bursadaki toplu taşıma araçlarında kullanılan Bukart sistemi hakkında bilgi aldı.
     Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Çalık, burada yaptığı konuşmada, iki ülke arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkilerin iyi bir düzeyde olduğunu ifade ederek, kurulan iş ortaklıklarıyla bu ilişkilerin daha da ileriye taşınacağını belirtti.
     İşbirliğinin daha da arttırılması gerektiğini vurgulayan Çalık, iki ülke arasındaki ilişkilerin her yönüyle geliştirilmesi için yeni projelerin üretilmesinin büyük önem taşıdığını bildirdi.
     Çalık, Türkmenistanda oluşturulan olumlu yatırım ortamının yabancı iş adamlarının büyük ilgisini çektiğini belirterek, Türkmenistan ile karşılıklı çıkara dayalı işbirliğini devam ettirmek istediklerini kaydetti.
     Türkmenistan Enerji Bakanı Murat Artykov ise gerçekleştirdikleri ziyaretlerden memnun kaldıklarını, iki ülke arasındaki işbirliğini önemsediklerini ifade etti.
     Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola da Bursagazın faaliyetleri ve projeleri hakkında bilgi verirken, heyetin ziyaretinden büyük memnuniyet duyduklarını bildirdi.
     Tola, güvenli ve sürekli doğal gaz arzı için teknolojiyi başarıyla kullanmak zorunda olduklarını belirterek, Mayıs ayında kullanıma sunduğumuz SCADA projesiyle doğal afet durumlarında kesintisiz haberleşme sağlayacağız. Proje ile aynı zamanda bölge regülatörleri, vana odaları, müşteri istasyonları, ölçüm istasyonları ve katodik koruma kutuları olmak üzere yaklaşık 200 nokta izlenerek gerekli durumlarda uzaktan müdahale edilebilecek durumda. Bu projemiz ile Bursa şehrine büyük bir katma değer sağladık dedi.
     Bursagazın 2004-2012 yılları arasında abone sayısında yüzde 125lik artış olduğuna da değinen Tola, gaz kullanıcı sayısında ise yüzde 156lık gibi bir oranın yakalandığını, bu artış ile bugün Bursada 757 bini aşkın doğal gaz abonesinin bulunduğunu kaydetti.
     Türkmenistanlı konuklara kestane şekeri ve İznik çinisi hediye edildi.
     Ziyarete, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de katıldı.
    
     Muhabir: Haluk Yüksel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Türkmen heyetten Bursagaza ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER