TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Onatça:

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Onatça: -Terör olaylarını iş ortamı sağlayıp, istihdam yaratarak ortadan kaldırabiliriz


SAKARYA (A.A) - Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Onatça, terör olaylarının iş ortamı sağlanarak ve istihdam yaratılarak ortadan kaldırılabileceğini söyledi.
     Onatça, AA muhabirine bölgeler arası gelişmişlik düzeyi konusunda kalkınma ajansları ile projeler ürettiklerini belirterek, iller arası kalkınmanın orantılı olması gerektiğini bildirdi.
     Kalkınmadaki dengesizliğin bölgesel kalkınmayı zora sokacağına dikkati çeken Onatça, denge sağlanması amacıyla hükümetin Teşvik Yasasını çıkardığını hatırlatarak, Doğu ve Güneydoğu Anadoluda kalkınmadan bahsetmek için terör sorununun çözülmesi gerektiğini vurguladı.
     Terör olaylarının işsizlikle orantılı olduğuna işaret eden Onatça, şunları söyledi:
     Ne kadar istidam yaratırsak, ne kadar çok iş ortamı sağlarsak, bitmeyen terör olaylarını o denli ortadan kaldırabiliriz. İnsanlar sıkıntıya düştükleri zaman kötü yola saparlar, kötü yollara düşmemek için kiminin işe ihtiyacı var, kiminin meşgaleye. Biz de iş dünyası olarak elimizden geldiğince kazandığımızı kendi ülkemize, Türkiyeye yatırıyoruz. Terör olaylarını iş ortamı sağlayıp, istihdam yaratarak ortadan kaldırabiliriz.
    
     -İşsizlik verileri-
    
     İşsizlik sorununun iyi analiz edilmesi gerektiğini anlatan Onatça, iş bulamayanlarla iş beğenmeyenleri ayırt etmek gerektiğini bildirdi.
     Onatça, işsizlikte düşüş olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:
     Gerçeklere bakmak lazım. Gerçekten işsizlik mi var, yoksa iş beğenmeyen birileri mi var- Bir taraftan işveren işçi arıyor, bulamıyor. Bir taraftan da insanlar, iş bulamıyoruz diyorlar. İşte burasını çok iyi analiz etmek lazım, bazen iş veriyorsunuz, iş beğenmiyorlar. Bunlar da işsizlik sınıfına giriyor, bunları çok iyi okumak lazım.
    
     Muhabir: Erol Ulu / Enes Duran
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Onatça: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER